maandag, maart 25, 2024
Array

Tuigpaardrubrieken in Houten leveren mooie winnaars op

Het Concours Hippique Houten vindt traditiegetrouw op tweede paasdag plaats met oefenrubrieken voor nieuwelingen en diverse limietklassen. De winnaar van vandaag bij de nieuwelingen was de stermerrie Hirona (v. Cizandro uit Virona) van fokker Antoon Epskamp en zij mochten dan ook de ‘Gouden Zweep’ in ontvangst nemen.

Nieuwelingen
Van de tien nieuwelingen werden er zeven uitgenodigd voor de finale, waarna er een selectie plaats vond voor de top vier met als hoofdprijs de ‘Gouden Zweep’ voor de winnaar. Hirona eindigde vorig jaar op de zevende plaats van haar groep tijden de Nationale Merriekeuring in Ermelo. De merrie toont veel aanleg en techniek.

De tweede plaats was voor de vierjarige grote vosruin Hemanie W (v. Makari Jetsetter x Cemanie ster van Ulandro) een fokproduct van de gebr. Walravens uit Best.

De derde plaats ging naar de zeer gedreven vos Flip V (grote maat Hackneyhengt Salto Orlando x Lorton) van fokker Piet Lijffijt. En op plaats vier eindigde het fokprodukt van Reint en Albert Meems, de stermerrie Hianca (Crescendo HBC x Wianca ster van Patijn) van eigenaar Toon van Doorn.

Limietklassen
In de eerste rubriek werd Gentle B (Cizandro x Seronica elite sport van Larix) de winnaar mede vanwege het grote showelement in het optreden.

De tweede limietklasse kende in de vos Diesel (Unieko x Scodessa keur preferent sport) de winnaar. Een vos pronkend in het front en over veel actie beschikkend.
De derde limietklasse had een fraaie winnares. Harry van Middelaar kwam in de baan met de stamboekmerrie Gardenia HBC (Victory x Carina ster prok van Wodka HBC). Vorig jaar won ze de nationale competitie en werd ze kampioen bij de vierjarigen en nu begon ze dus al direct weer met een overwinning.

Twee paarden kregen in de laatste groep een herkansing maar de winnaar was niet te kloppen. Dat was voormalig dekhengst Aron HBC (Ganges x Lady Sunrise van Plain’s Liberator) die onlangs is aangekocht door Hans Robben. De show van deze vos maakte veel indruk.

SourceKWPN

Related Articles

3,471FansLike
719VolgersVolg
717VolgersVolg
- Advertisement -spot_img

Latest Articles