Win VIP kaarten voor de première van Horse of Kings, Thief of Hearts

/nieuws/nieuws_img/Horse of Kings.jpg
Horse of Kings, Thief of Hearts. Foto: Horse Lifestyle

Filmmaker Mario Dirkx wilde een documentaire film te maken over het oudste Spaanse paardenras, het Kartuizer paard, beter bekend als de Cartujano. Dirckx startte een crowdfundingsactie om de documentaire te kunnen bekostigen en deed dit met succes, want aanstaande zondag gaat de film in première in Breda en jij kunt er bij zijn!

De inspiratie voor de documentaire haalde Dirkx uit zijn eigen achtertuin, waar zijn nieuwsgierigheid om meer te weten te komen over het ras werd opgewekt door de aanwezigheid van zijn twee jonge Kartuizer hengsten. Mario Dirckx wilde weten hoe het komt dat de bloedlijn van de Kartuizer zo zuiver is gebleven en welke rol van de Kartuizer Monniken daarin hebben gespeeld, hij wilde antwoord op vragen over de oorsprong, historie en toekomst van dit bijzondere ras.

Om antwoord te krijgen op zijn vragen reisde Dirkx af naar het Kartuizer klooster in Jerez de la Frontera, (Spanje) waar zijn zoektocht begon.

Het verhaal dat zich vormde, mede dankzij de hulp van vele experts, ruiters, fokkers, trainers en verzorgers van onder andere de Koninklijke Andalusische Hippische Rijschool, rondom dit bijzondere Spaanse paardenras was voor Mario Dirckx, zoals hij zelf zegt, “té bijzonder om voor zichzelf te houden”, met deze bijzondere documentaire als resultaat.

Vorig jaar november werd de documentaire “Horse of Kings, Thief of Hearts” uitgeroepen tot Beste Internationale Documentaire tijdens het Equus Film Festival in New York (VS).

Aanstaande zondag gaat de film in het Chassé Theater in Breda in première, waarna de film vanaf 21 februari wereldwijd te zien zal zijn op HorseLifeStyle.tv.

Paard & Ponygids mag twee VIP kaarten weggeven voor deze exclusieve première.

ACTIE BEËINDIGD: Marianne Geluk, jij hebt gewonnen! Van harte gefeliciteerd. 

Klik hier om de trailer van de documentaire te bekijken