Indoor Drachten: Winst voor Jur Vrieling in openingsrubriek

/images/Jur Vrieling 22012016.jpg
Jur Vrieling met Arezzo VDL. foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Springrubriek voor jonge paarden
De tweede springweek ging van start met de openingsrubriek voor zeven- (1.30m) en achtjarige (1.35m) paarden. Van de zevenenzeventig combinaties op de startlijst was het Jur Vrieling die uiteindelijk de winst op naam mocht schrijven. Hij zette met de achtjarige hengst Dallas VDL (v. Douglas) de snelste tijd neer in de barrage en finishte foutloos in 29.14s.
Willem Greve volgde met Dantos HBC (v. Cantos) op een tweede plaats, na een foutloze omloop in 29.71s. Ook de derde plaats ging naar een Nederlandse combinatie. Marriet Hoekstra zette in 30.83s de derde tijd neer met de zevenjarige ruin Everglade (v. Clinton).

CSI-3sterren Medium Tour 1.40m
De driesterren wedstrijd op 1.40m werd gewonnen door de Duitse Hartwig Rohde met de ruin Huub. Deze combinatie wist in de barrage de concurrenten te snel af te zijn en zetten met 31.28s de snelste tijd neer. De tweede plaats ging in deze rubriek naar Johnny Pals met Urjul van Generhese (v. Indian Gold) in 32.15s en de derde plaats ging naar de Oekraïense Cassio Rivetti en Lagerfeld met een tijd van 33.33s.

CSI-3 sterren Big Tour 1.50m
Pieter Devos was de sterkste vandaag in het 1.50m parcours op tijd van Indoor Drachten. Hij wist met de 12-jarige ruin Espoir (v. Surcouf de Revel) het parcours het snelst foutloos te doorkruisten en mocht de winst opstrijken. De tweede plaats was voor de Italiaanse ruiter Lorenzo De Luca die met Homer de Reve (v. Nabab de Reve) 57.73s nodig had om het parcours foutloos rond te komen. Beste Nederlander vinden we op plaats drie. Jur Vrieling wist met de hengst Arezzo VDL ( v. Chin Chin) foutloos rond te komen in 58.45s en mocht daarmee de derde plaats in beslag nemen.