Nieuwe aftershave ruikt naar paardenzweet en mannengeur

/images/Voice 05122015.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Het wordt door Lee Kynaston, journalist van The Telegraph, het ultieme wapen voor massa verleiding genoemd. De nieuwe aftershave van Liquides Imaginaires heet Peau de Bête, wat zoveel betekent als ‘huid van het beest’. De makers hebben de dierlijke geur van paardenzweet proberen te vangen in de nieuwe mannengeur.

De slogan voor de geur is vrij vertaald, “een met sensualiteit omhulde geur bestaande uit een mengeling van mens en dier”.

Mocht je je afvragen waar het menselijke deel van de geur uit bestaat, dat verwijst direct naar het geslachtsdeel van de man, een geur die bekend is bij alle mannen (en ook vele vrouwen), waarvan de aantrekkelijkheid de meningen verdeelt.

Mede opprichter van het bedrijf Philippe Di Méo geeft toe dat het inderdaad wel een beetje naar die typische ‘mannengeur’ ruikt. Het parfum zinspeelt op de combinatie van natuur, zweet en dierlijkheid.

De makers van het parfum hebben al eerder bijzondere luchtjes op de markt gebracht, waaronder Succus, geïnspireerd op boomtop geesten en Bloody Wood waarin ze de metaalachtige geur van bloed hebben gemengd met de geur van rode wijn. Deze nieuwe geur is echter de meest seksueel getinte waar het bedrijf mee de markt is opgegaan.

Vrouwen die aan het parfum hebben mogen ruiken gaven verschillende omschrijvingen, zoals ‘intens’, ‘dwingend’ en ‘het heeft wel iets’. Di Méo is met zijn omschrijving heel duidelijk: ‘het is een geur die de fantasie van vlees en sensualiteit opwekt en naaktheid en puur instinct stimuleert’.

Omgerekend kost een flesje je 300 euro, maar draag je ook wel het ultieme wapen voor massa verleiding, tenminste als je houdt van paardenzweet en mannengeur.