Nations Cup wedstrijden passen in schema voor Rio 2016

/images/Rob Ehrens 25112015.jpg
Bondscoach Rob Ehrens. Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Bondscoach Rob Ehrens is met de springruiters al volop bezig met de planning en voorbereidingen voor de Olympische Spelen die volgend jaar in Rio de Janeiro zullen gaan plaatsvinden. De vier wedstrijden die voor ons land meetellen in de Furusiyya Nations Cup series passen hierbij prima in het schema van de bondscoach . Net als het afgelopen seizoen rijden de springruiters voor punten in La Baule, Rome, Rotterdam en Falsterbo. De landenwedstrijden zijn door Ehrens bewust vroeg in het seizoen gekozen, waarna de focus volledig op de Olympische Spelen komt te liggen.

Tien landen strijden volgend jaar in acht landenwedstrijden van de eerste Europese divisie om plaatsen in de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup Series eind september in Barcelona. De Nederlandse ruiters wonnen de finale in 2014 en werden dit jaar derde. In vier van de acht wedstrijden kunnen landen plaatsingspunten behalen. Vanwege de mooie derde plek in de finale dit jaar mocht Nederland als derde haar voorkeur uitspreken voor de 4 voorkeurswedstrijden voor punten: deze zijn alle 4 door de FEI gehonoreerd.
Volgend jaar ligt de focus voor Rob Ehrens en zijn springruiters uiteraard op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Oranje hoopt daar het zilveren resultaat van de Spelen in Londen te verbeteren. Na goud op het WK in 2014 en op het EK afgelopen augustus lijkt dat geen onmogelijke missie. Om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te verschijnen in de Braziliaanse stad, heeft Ehrens vier wedstrijden in de Furusiyya Nations Cup uitgekozen waar zijn ruiters voor punten rijden. Naast de ‘eigen’ wedstrijd in Rotterdam zijn dat net als het afgelopen seizoen de landenwedstrijden in La Baule, Rome en Falsterbo. In Rome werd Oranje dit jaar tweede en in Falsterbo gingen de ruiters van Ehrens er met de winst vandoor.
De wedstrijden in de Furusiyya Nations Cup zijn een mooie opmaat naar de Spelen van Rio de Janeiro. Tussen de laatste wedstrijd begin juli in Falsterbo en de Olympische Spelen, die voor het springen op 14 augustus beginnen, is er tijd ruiters en paarden voor te bereiden op dit grootse sportevenement.

De landen in de 1e divisie Europa, FEI Furusiyya Nations Cup 2016
Nederland
België
Frankrijk
Duitsland
Zweden
België
Groot Brittannië
Zwitserland
Italië
Tjechië

Landenwedstrijden-serie FEI Furusiyya Nations Cup 2016, 1e divisie Europa
27 april – 1 mei Lummen (België)
12 – 15 mei La Baule (Frankrijk)
26 – 29 mei Rome (Italië)
2 – 5 juni Sankt Gallen (Zwitserland)
22 – 26 juni Rotterdam
7 – 10 juli Falsterbo (Zweden)
20 – 24 juli Dublin (Ierland)
28 – 31 juli Hickstead (Engeland)
22-25 september Barcelona (Spanje) FINALE