Jeugdsportfonds wordt ondersteunt door KNHS

  /images/knhs 18112015.jpg
  Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

  Gisteravond werd tijdens de huldiging van de internationale paardensportkampioenen van 2015 in Utrecht bekendgemaakt dat de KNHS het Jeugdsportfonds ondersteunt. Voorzitter Theo Ploegmakers overhandigde namens de KNHS een cheque ter waarde van €5.000,- aan Monique Maks, directeur van het Jeugdsportfonds.

  “Dit goede doel zorgt er voor dat jaarlijks meer dan 38.000 kinderen in Nederland kunnen sporten. Via het Jeugdsportfonds hebben afgelopen jaar ook heel veel kinderen kunnen paardrijden,” zegt Theo Ploegmakers.
  “Paardrijden is populaire sport in Nederland, ook onder de doelgroep kinderen die het Jeugdsportfonds helpt. Wij vinden het belangrijk dat kinderen de sport kunnen kiezen die ze het allerliefste willen doen. Dan ben je als kind nog meer gemotiveerd om je in te zetten. Vorig jaar hebben we voor ongeveer 560 kinderen het lesgeld betaald. Heerlijk toch om al die blije gezichten te zien in de manege?” vult Monique Maks aan.

  Jeugdsportfonds
  Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om het lidmaatschap te betalen van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

  Kijk voor meer informatie op: www.jeugdsportfonds.nl.