Rob Ehrens gaat zitting nemen in FEI Jumping Committee

/images/Rob Ehrens 11112015.jpg
Rob Ehrens. Foto: Tabitha de Bie

Rob Ehrens, bondscoach van de Nederlandse springruiters, is vandaag tijdens de General Assembly van de wereldpaardensportbond FEI, gekozen om zitting te nemen in het FEI Jumping Committee. Samen met Frank Kemperman die voorzitter van de dressuurcommissie is worden er nu twee belangrijke posities vervuld door Nederlanders bij de FEI.

Dat het Rob Ehrens geworden is komt niet echt als een verrassing. Ehrens is een autoriteit in de springsport. Dankzij de successen die Ehrens met zijn ruiters heeft behaald in de laatste tien jaar – twee keer wereldkampioen met het team, Europees kampioen met het team en Olympisch teamzilver in Londen en daarnaast individueel Europees kampioen en wereldkampioen Jeroen Dubbeldam en zilver voor Gerco Schröder in Londen – zijn grote kennis van de sport, zijn communicatieve vaardigheden en zijn persoonlijkheid, werd Ehrens al vaak om advies gevraagd door leden van de jumping committee en de verantwoordelijken binnen de FEI.

Tijdens de jaarvergadering in San Juan werd eveneens bekend gemaakt dat jurylid Hanneke Gerritsen volgend jaar voorzitter wordt van de Paralympische dressuur in Rio de Janeiro. Dierenarts Peter Stolk is aangesteld als testing veterinair tijdens de Paralympics van 7 tot 18 september 2016.

Overzicht belangrijke beslissingen FEI jaarvergadering
(Engelstalig)