21.8 C
New York
zondag, augustus 14, 2022

Buy now

Groot deelnemersveld Indoor Wierden

Indoor Wierden kan rekenen op een groot deelnemersveld. Inmiddels zijn er al wachtlijsten voor de nationale springrubrieken en ook voor het interntionaal CSI-1* en CSI-2* overstijgen de aanvragen voor deelname het aanbod. . “We kunnen 320 internationale paarden kwijt en hebben al ruiters moeten teleurstellen”, vertelt Indoor Wierden-voorzitter Raymond Spekenbrink. Het nieuwe format voor Indoor Wierden kan wel eens de oorzaak zijn voor de grote vraag naar startplekken

Ten eerste is de rijhal van Manege de Vossenbos in Wierden verbouwd en de piste daarmee vergroot. Ten tweede kunnen de ruiters dit jaar meer paarden meenemen omdat de Youngster Tour voor jonge paarden is vervangen voor CSI1* rubrieken tot en met 1.35m niveau. Door een nieuwe indeling krijgen de standhouders een vaste plek, die ze op vrijdagavond 5 november niet hoeven af te staan aan de feestavond.

“De hele opzet is veranderd. Dat was veel werk, want een nieuwe indeling betekent ook dat je je veiligheidsplan etcetera moet aanpassen. Maar we hebben nu het gevoel van ‘laat maar komen’. De verbouwing is klaar en de vrijwilligers hebben er zin in om van start te gaan. Zij hebben al geweldig werk verricht de laatste tijd”, vertelt Raymond Spekenbrink.

Van de Nederlandse topruiters zijn onder andere Jur Vrieling, Willem Greve, Leon Thijssen van de partij. Daarnaast is er een flinke lijst met regionale toppers, zoals Robert Vos, Remco Been, Bart Haselbekke, Wesley Heijdens, Pim Mulder, Wesley Mulder, Kirsten Rikkert en Hendrik-Jan Schuttert.

Bijna de helft van het deelnemersveld is buitenlands. De winnaar van de Grote Prijs van Indoor Wierden van vorig jaar, de Brit Mark Bunting, rijdt mee, maar ook zijn landgenoot James Billington die deze zomer de Grote Prijs van CSI Wierden won. Het Amerikaans supertalent Reed Kessler, in 2012 met haar 17 jaar de jongste amazone ooit aan de Olympische Spelen, zal ook het nodige tegengas bieden.

Om het evenement laagdrempelig te houden, is de entree op Indoor Wierden gratis. Alleen op vrijdagavond 5 november na 17.00 uur is er een toegangsprijs van 10 euro. “Maar dan hebben we ook wel een geweldig programma met Puissance en feestavond met een band en DJ”, vertelt Spekenbrink. Het internationaal springen begint op donderdag 4 november om 17.00 uur. ‘s Avonds om 19.00 uur is het Sportcafé, een sportief forum met voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis, (team)veterinair Jan Greve en schaatser en paardenfokker Henk Angenent als sprekers. Indoor Wierden zal online te volgen zijn via www.Uhorse.tv.

www.indoorwierden.com

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,432VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles