21.8 C
New York
zondag, augustus 14, 2022

Buy now

Grote Prijs van Lichtenvoorde gewonnen door Harrie Wiering

Honderden toeschouwers keken zaterdagavond toe hoe Harrie Wiering de 1.40m Grote Prijs van Lichtenvoorde wist te winnen.
Met zijn bruine merrie Swanenberg IJzer Groep World Wide (v. Corland) had hij van tevoren niet kunnen voorspellen dat de avond zo succesvol zou gaan verlopen. Het paard had de laatste tijd niet in de beste vorm verkeerd, maar daar was in de twaalf combinaties tellende barrage echter niets meer van te merken.

Parcoursbouwer Jos Brinkman zorgde voor een mooie selectie in het veld van 53 starts. In de barrage kwamen de eerste ruiters al met een foutje de ring uit en was het Harrie Wiering die liet zien hoe het moest. Zijn merrie World Wide, die eind mei nog tweede in de internationale Grote Prijs van Outdoor Wierden werd, liet zich fantastisch rond rijden in 32,37 seconden. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al bekeken. De enige die in de buurt kwam, al was het met 1,5 seconde verschil, was laatste starter Julian Kraaij met de KWPN-hengst Amadeus (v. Guidam).

Lisa Everts werd knap derde met Archem B (v. Sam R), die in een dipje kwam en zijn vertrouwen weer terug kreeg doordat Lisa hem weer helemaal terugbracht naar de klasse B springen en daarna weer opbouwde. De twee foutloze ritten zijn een mooie beloning voor haar geduld en inzicht. Fabienne Roelofsen reed Castello (v. Clearway) naar de vierde prijs, voor Zoï Snels met de KWPN-hengst Quality Time TN (v. Quantum) die eveneens dubbel foutloos sprong.

Harrie Wiering had van tevoren niet op een overwinning gerekend. “Wold Wide lijkt weer helemaal de oude te zijn. De laatste tijd gaf ze me een iets minder gevoel, ze moest er meer aan werken en vorige week in Mariënheem kreeg ik in de Grote Prijs van CSI Salland zelfs een stop op hindernis één. Ik zou hier eerst twee paarden starten, maar één viel af en toen heb ik me met World Wide nog naar voren laten plaatsten op de startlijst. Als ik een balk zou hebben, kon ik snel naar huis”, lacht Wiering die tegen 22.00 uur zijn prijs in ontvangst kon nemen.

Dat World Wide vooraf nog het ZZ heeft gesprongen en daarin vierde werd, was haar ook niet af te zien. “Fit is ze wel. Ik wilde in de barrage niet te gek doen, maar het liep allemaal zo mooi. Ik hoefde haar niet één keer terug te nemen om een passende afstand te krijgen. Echt mooi.”

De hengst Chacco Blue maakte veel reclame op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Het ZZ werd gewonnen door Anne-Liza Makkinga met Cacharelle (v. Chacco Blue), terwijl Angelique Hoorn in het 1.40m alle ogen op haar vestigde met het achtjarig kwaliteitspaard Chaccoto (v. Chacco Blue) van Wassim Anzarouti. De beloftevol springende Chaccoto viel met een foutje buiten de barrage. In het Z waren er eerste prijzen voor Julian Kraaij met Canelino Z en Kevin Gielen op Ivory.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,432VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles