21.8 C
New York
zondag, augustus 14, 2022

Buy now

Array

Nieuwe hengstenkeuringscommissieleden: Rutten en Hermanussen

Op de KWPN ledenraadsvergadering van 30 september zijn twee nieuwe hengstenkeuringscommissieleden benoemd. Bert Rutten zal vanaf december 2015 zitting nemen in de hengstenkeuringscommissie dressuur. Gert-Jan Hermanussen wordt lid van de hengstenkeuringscommissie Tuigpaard.

Bij de hengstenkeuringscommissie dressuur was voorzitter Wim Ernes wegens zijn werkzaamheden als bondscoach dressuur vroegtijdig aftredend en niet herkiesbaar.
Het Algemeen Bestuur droeg in de Ledenraadsvergadering Bert Rutten voor als lid van de Hengstenkeuringscommissie dressuur voor een periode van drie jaar, te weten van december 2015 tot december 2018. Het Algemeen Bestuur gaf aan voornemens te zijn om de heer Rutten te benoemen als voorzitter van de commissie.
Bij de hengstenkeuringscommissie tuigpaard was de heer Reijer van Woudenbergh aftredend en niet herkiesbaar. Gert-Jan Hermanussen werd voorgedragen als lid van de Hengstenkeuringscommissie Tuigpaard, eveneens voor een periode van drie jaar.

Bert Rutten (1961) is zelfstandig hippisch ondernemer en eigenaar van Dressuurstal Rutten. Hij heeft een enorme staat van dienst als internationaal dressuurruiter. Hij reed maar liefst 12 verschillende paarden zelf naar het hoogste niveau. Met Parcival (v.Kristal) was hij lid van het Olympisch team in 1984. Met Robby (v.Doruto) won hij teamzilver op het WK in 1986 en was hij individueel tiende. En met Olympic Garibaldi en de KWPN-hengst Zirkoon was hij succesvol op verschillende EK’s.
Als fokker prijken naast de namen van bovengenoemde hengsten vele internationale paarden op de lijst. De nieuwe ster aan het front Cosmo (v.Van Gogh) van Sönke Rothenberger (Duitsland) is ontdekt en opgeleid door Bert Rutten. Rutten is al langere tijd met het KWPN verbonden. Stal Rutten heeft acht, veelal zelf gefokte, goedgekeurde dressuurhengsten gehad, waaronder de invloedrijke hengst Havidoff, zijn vader Clavecimbel en ook El Corona en diens zoon Montecristo.
Bert Rutten kent het internationale speelveld in de dressuursport en de Europese dressuurpaarden¬fokkerij en de positie van het KWPN daarin uitstekend. Zijn jarenlange ervaring heeft hij eerder al voor het KWPN ingezet als testruiter/verrichtingsjury bij het verrichtingsonderzoek. Destijds was de verrichtings¬jury mede-verantwoordelijk voor de beoordeling en aanlegcijfers van de hengsten.

Gert-Jan Hermanussen (1975) zal zitting nemen in de Hengstenkeuringscommissie tuigpaard. .
De fokker en rijder uit het Noord-Brabantse Beers studeerde Fokkerij & Genetica op de Universiteit Wageningen en is directeur Inkoop bij internationaal opererend veevoerbedrijf ForFarmers.
Gert-Jan Hermanussen komt uit een echte paardenfamilie en is vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in de Tuigpaardfokkerij. Hij heeft, samen met zijn vader, onder meer de hengsten Marvel, Fabuleus en Hermanus gefokt. De kampioen van de veulens op de Nationale Veulenkeuring Tuigpaard 2015 is eveneens een fokproduct van de familie Hermanussen. Kortom met recht reden voor de titel fokker van het jaar 2015. Gert-Jan Hermanussen kent de tuigpaardenfokkerij en -sport uitstekend. Zijn jarenlange ervaring heeft hij eerder al voor het KWPN ingezet als lid en voorzitter van de fokkerijraad en lid van de Herkeuringscommissie Tuigpaard en diverse andere functies.

Tevens stonden er enkele herbenoemingen op de agenda: te weten die van Marian Dorresteijn (hengstenkeuringscommissie dressuur), Hester Klompmaker (hengstenkeuringscommissie springen), Marloes van der Velden (hengstenkeuringscommissie Gelders paard) en Coen van Zanten (herkeuringscommissie Gelders paard). Voorstel in alle gevallen was om de aftredende leden te herbenoemen voor de 2de periode per november 2015. Ook hiermee ging de Ledenraad akkoord.

SourceKWPN

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,432VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles