Nederland vierde op Europees kampioenschap eventing

/images/Tim Lips 13092015.jpg
Tim Lips (hier met Bayro) beste Nederlander. Foto: Tabitha de Bie

Vandaag werd in het Schotse Blair Castle de finale verreden van het EK eventing. Op deze slotdag stond het onderdeel springen op het programma. Het Oranje team stond na de onderdelen dressuur en cross-country op een vierde plaats in het tussenklassement en vandaag volgde er dus een nog de spannende finale.
Merel Blom mocht met Rumour Has it als eerste Nederlandse combinatie van start en zij deed dat met een prachtige foutloze rit. Dit resultaat plaatste haar in het individueel eindklassement op plaats 20.

Theo van de Vendel die gisteren in de cross-country het beste Nederlandse resultaat wist neer te zetten, maakte vandaag een springfout. Hij behaalde de 22e plaats in het eindklassement.

Ook Tim Lips wist een foutloze ronde neer te zetten met Keyflow N.O.P. en hij werd daarmee in het individueel eindklassement de hoogst geplaatste Nederlander.

Met de behaalde resultaten van het Oranje team zijn de doelstellingen voor het Europees Kampioenschap ruimschoots behaald. Doel was om bij de top zes landen te eindigen en met een vierde plaats is dat doel ruimschoots behaald.
De gouden medaille ging naar het Duitse team, dat een zeer sterk EK heeft gereden. Gisteren namen zij al een ruime voorsprong op de nummers twee en drie Groot Brittannië en Frankrijk. De finale van vandaag bracht ook geen verschuivingen teweeg in de top drie.

In het individueel klassement ging het goud naar Michael Jung (DUI) die met zijn achtjarige Fischer Takinou voor de derde keer de Europese titel mee naar huis mocht nemen. De gouden medaille werd hem door niemand minder dan de koningin van Engeland omgehangen, wat het geheel nog eens extra bijzonder maakte.

Het zilver ging naar Sandra Auffarth (DUI) en de bronzen medaille werd uitgereikt aan de Franse ruiter Thibaut Valette.

Bekijk hier de volledige uitslag