Vierde plaats voor Rowen van de Mheen op EK voor pony’s

/images/pony.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Rowen van de Mheen greep net naast een podiumplaats in de individuele strijd om het goud in Malmö. Van de Mheen verspeelde zijn medaillekansen door in de tweede finaleronde met Quaprice d’Astree een springfout te maken. Vorig jaar eindigde de vijftienjarige ruiter nog op een achtste plaats in de finale in Millstreet. Voor volgend jaar is de doelstelling een plek op het podium.

De winst ging naar naar de Franse Justine Maerte en Shamrock du Gite. Als enige combinaties wisten zij beide manches foutloos door te komen.

De barrage om het zilver telde vijf deelnemers. De zilveren medaille werd opgeëist door de Britse Jodie Hall Mcateer die met Tixylix de snelste was met een tijd van 37.36s. Het brons was voor de Belg Thibault Philippaerts (zoon van Ludo Phillipaerts) en Okehurst Little Bow Wow in een tijd van 42.24s.

klik hier voor de volledige uitslag