20.5 C
New York
dinsdag, juni 28, 2022

Buy now

Mooie vierde plaats op WK voor Nederlands juniorenteam voltige

Het allereerste Wereldkampioenschap Voltige voor junioren in Ermelo kende vandaag de afsluiting middels de finale. Het Nederlands juniorenteam haalde een totaal van 6.792 punten en dat betekende een mooie vierde plaats in het eindklassement. Ook Jesse van As wist, als individuele deelnemer, haar doelen te behalen door niet alleen in de finale te staan, maar daarbij ook een twaalfde plaatst in het klassement te behalen.

Van As wist vandaag een mooie kür neer te zetten en genoot zichtbaar van haar optreden met haar paard Duke. Met een eindcijfer van 6.903 wist ze zich zeker van de twaalfde plaats.

In de middag was het de beurt aan het nationaal juniorenteam met longeur Daise de Groot en paard Warnix. Het thema van de kür was ‘Heal the World’ en werd ondersteund door de bijbehorende muziek van Michael Jackson. De behaalde score van 6.792 was voldoende om de vierde plaats in het klassement te kunnen handhaven. “Dat ze er klaar voor waren wist ik, maar ze moesten het natuurlijk ook nog doen. En dat hebben ze gedaan en zelfs meer dan dat. Trotser kan ik dan ook niet zijn”, aldus een trotse Diana van Klaveren.

Het juniorenteam bestaat uit Jetske Cleophas, Lotte Geelhoed, Annebeth Kubbe, Arthur Seidel, Casey van de Ven, Elise van de Ven en Charlotte Seidel.
De titel ging naar het Oostenrijkse team met een eindscore van 7.682 punten. Duitsland pakte een mooie tweede plaats met 7.629 punten en het brons ging naar de Verenigde Staten met een score van 7.356.

klik hier voor de volledige uitslag

Het jeugdjournaal wijdde een item aan het WK voltige,
klik hier om het filmpje te bekijken

SourceKNHS

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,367VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles