Edward Gal en Glock’s Undercover IJzersterk bij NK Dressuur Ermelo

/images/Edward Gal_Glocks Undercover NOP.jpg
Edward Gal ijzersterk met Glocks Undercover N.O.P. Foto: Tabitha de Bie_Paard & Ponygids

Ermelo- Op de terreinen van het KNHS in Ermelo vond vandaag het eerste onderdeel van de Grand Prix van het NK Dressuur plaats.

Het NK dressuur is tevens de laatste kwalificatiemogelijkheid voor het EK Aken volgende maand. Bondscoach Wim Ernes zal zondagmiddag na de huldiging van de Nederlands Kampioen bekendmaken welke combinaties in augustus mogen afreizen naar het Europees Kampioenschap in Aken.

Vandaag wist Edward Gal als titelverdediger al een spetterende proef neer te zetten met een ontspannen ogende Glock’s Undercover N.O.P. Het protocol van Edward Gal kende maar liefst 9 tienen in de beoordeling en met een eindpercentage van maar liefst 84.520% heeft de combinatie op dit moment een ruime voorsprong op de nummer 2 Hans Peter Minderhoud. Gal reed ook met Glock’s Voice mee in de Grand Prix en met hem noteerde hij een score van 78,920%, goed voor een derde plaats. In de finale van zondag, de kür op muziek. mag slechts een van de twee paarden worden uitgebracht.

Hans Peter Minderhoud wist vandaag met Glock’s Johnson TN ook de jury te imponeren en zijn proef werd dan ook beoordeeld met een score van 78.920%, de hoogste score tot nog toe voor deze combinatie in een Grand Prix. Hans Peter Minderhoud reed vandaag ook met Glocks Flirt die ook vandaag weer een sterke proef liet zien die tevens goed was voor een vierde plaats. Beide paarden zijn EK waardig volgens Hans Peter Minderhoud. Johnson heeft wellicht meer uitstraling, maar Flirt is daarentegen enorm werklustig en onverstoorbaar in de ring.

Diederik van Silfhout bracht vandaag 3 paarden uit in de Grand Prix en de rit met Arlando N.O.P. werd beloond met een vijfde plaats met score van 74.000%

Zondag aanstaande wordt vanaf 14:15 uur de Finale van het Nederlands Kampioenschap Dressuur verreden middels de Grand Prix Kür op muziek.

Uitslag na het 1e onderdeel Grand Prix NK Dressuur Ermelo

1. Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Undercover N.O.P. (v.Ferro), 84,520%
2. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Johnson TN (v.Jazz), 78,920%
3. Edward Gal, Glock’s Voice (v.De Niro), 77,560%
4. Hans Peter Minderhoud, Glock’s Flirt (v.Florestan I), 77,360%
5. Diederik van Silfhout (Lunteren), Arlando N.O.P. (v.Paddox), 74,000%