Greve vierde in Braunschweig, Van der Vleuten vijfde

BRAUNSCHWEIG (KNHS) – Met twee zekere nulrondes in de barrage in de viersterren Grote Prijs van Braunschweig eindigden Willem Greve (Markelo) en Maikel van der Vleuten (Someren) op de vierde en vijfde plaats. De Ier Dennis Lynch was de grote man van het Duitse concours. Met Abbervail van het Dingeshof won hij de Grote Prijs en nog twee hoofdnummers.

Willem Greve ging met zijn tophengst Carambole (v.Cassini I) voortvarend van start in de barrage. Op de tweede hindernis – een triplebar – sprong Carambole enorm hoog en stak zijn achterbenen in de hindernis. Alle balken bleven liggen en Willem reed de hengst daarna beheerst en foutloos over de finish in 39.76 seconden.
Dennis Lynch verbeterde die tijd tot 36.06. Maikel van der Vleuten deed als laatste starter geen poging om de tijd van Lynch te verbeteren. Op safe reed Maikel zijn merrie VDL Groep Arera C (v.Indoctro) foutloos naar een tijd van 41.32 seconden. Een mooi resultaat voor de beide Nederlanders. Slechts vijf van de twaalf combinaties bleven in de barrage foutloos.

Uitslag Grote Prijs CSI4* Braunschweig
1. Dennis Lynch (IRL), Abbervail van het Dingeshof (v.Nonstop), 0 – 0, 36.06 sec
2. Henrik von Eckermann (ZWE), For Sale (v.For Pleasure), 0 – 0, 37.14 sec
3. Toni Hassmann (DUI), Crocant (v.Chalan), 0 – 0, 39.67 sec
4. Willem Greve (Markelo), Carambole (v.Cassini I), 0 – 0, 39.76 sec
5. Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Arera C (v.Indoctro), 0 – 0, 41.32 sec
20. Leopold van Asten (Duysel), VDL Groep Zidane (v.Heartbreaker), 4
21. Gert Jan Bruggink (De Lutte), Vampire (v.Marome W), 5