Persbericht | KWPN-kampioenschap driejarige tuigpa

Strijd om Egbert Emmink Bokaal.
Vorig jaar won Aris van Manen met de door Piet van der Velde uit Vorstenbosch gefokte aangewezen hengst Famous V (Manno uit Niantha keur preferent van Renovo) de Egbert Emmink Bokaal.
Deze wisselprijs wordt toegekend aan de winnaar van het KWPN kampioenschap driejarige tuigpaarden, het voormalige FSP kampioenschap. In de voorselecties worden de driejarige tuigpaarden aan de hand en in tuig gepresenteerd. Er zijn twee voorselecties, tijdens de Fokdag Veluwe en Vallei in Terschuur (31 juli) en de Centrale Keuring Noord in Norg (1 augustus).
In Terschuur en Norg worden de driejarigen geselecteerd die deel mogen nemen aan de finale op zaterdag 16 augustus tijdens de Nationale Tuigpaardendag. Aan het KWPN-kampioenschap kunnen deelnemen driejarige tuigpaarden (geboren in 2011), geregistreerd in het KWPN-veulenboek of KWPN-stamboek, fokrichting Tuigpaard.
U kunt uw paard opgeven door middel van het inschrijfformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het KWPN, René van der Kuil (kuil@kwpn.nl/06-54362409).