Harrie Smolders derde in GP Mexico, winst voor Jerome Guery

Jerome Guery. Foto: LGCT / Stefano Grasso
Jerome Guery. Foto: LGCT / Stefano Grasso

De Grand Prix van Mexico is gewonnen door de Belgische springruiter Jerome Guery. Guery won met zijn dertienjarige Holsteiner Hengst Quel Homme de en bleef Egyptenaar Abdel Saïd Harrie Smolders voor in de spannende barrage.

De tweede etappe van de Longines Global Champions Tour straalde de vrolijkheid van de Mexicaanse hoofdstad Mexico City uit met bonte sculpturen op de grasbaan Campo Marte, kleurrijke hindernissen en een uitbundig publiek dat de ruiters en hun paarden met enthousiast applaus begroette. Helemaal in stijl droegen de drie winnaars traditionele sombrero’s op het podium.

Twaalf deelnemers bereikten de barrage van het 1.60 springen. De winnaar was uiterst tevreden over zijn paard. “Ik rijd hem pas twee maanden. Het is nog helemaal nieuw voor mij. Ik heb hem van mijn beste vriend gekregen en hij wist dat het een bijzonder paard is en dat hij het verdient om in de 5* wedstrijden te starten. Ik had er niet op gerekend dat ik hier zou kunnen winnen en had ook nooit verwacht dat dit paard hier zou kunnen winnen. Mexico is mijn lievelingswedstrijd in de LGCT, een prachtige show, ik hou van dit grote terrein. Het is fantastisch hier met een overwinning het LGCT-seizoen te beginnen.”

In het algemeen klassement van de LGCT gaat u na twee van de negentien etappes Niels Bruynseels (BEL) aan de leiding met 55 punten voor Daniel Deusser (GER/52) en Ben Maher (GBR/48). De derde etappe van de LGCT wordt komend weekend in Miami Beach verreden.