Derde plaats voor Marlies van Baalen in Grand Prix Zeeland

Marlies van Baalen. Foto: Judith Kuivenhoven/Judimage

Met in totaal 71.217 procent op het protocol heeft Marlies van Baalen vanmiddag een derde plaats in de Grand Prix verworven met haar paard Ben Johnson. Met hoge cijfers voor onder andere de piaffe was de amazone goed op dreef met haar expressieve paard. Helaas sloop er een dure fout in de eners, waardoor het eindresultaat bleef steken op 71.22 procent. Daarmee kwam de amazone weliswaar boven de score van Danielle Heijkoop uit, maar het was niet genoeg om de overwinning te mogen claimen. Die eer kwam in handen van de Zweedse amazone Malin Wahlkamp-Nilsson.

Met eveneens een nakomeling van Johnson wist de Zweedse amazone naar een score van 72.04 procent te rijden. De merrie Eddieni liet onder andere een mooie galoptour zien, maar ook deze proef verliep niet helemaal zonder foutjes. Het mocht de pret echter niet drukken, want de score van de nette proef van de Belgische Laurence Roos met Fil Rouge viel een fractie lager uit, waardoor de Zweedse de lijst vandaag mocht aanvoeren.

Danielle Heijkoop eindigde met 70.522 procent op een vierde plaats in het klassement en Thamar Zweistra pakte een mooie vijfde plaats neer met haar Hexagon’s Double Dutch. Patrick van der Meer werd zevende met Chinook en ook Stephanie De Frel wist een plek in de top tien te bemachtigen door met Calrieta H naar een achtste plaats te rijden.

Klik hier voor uitslagen