Video

Filmpje aanmelden

Laatste nieuws

Naderende evenementen

Masterclass Charlotte Dujardin

In deze masterclass vertelt Charlotte Dujardin hoe belangrijk een goede warming up is voor je paard en laat zij zien hoe een warming up er uitziet voor haar paard voorafgaand aan de dressuurproef.

Making of: Horse & Hunk calendar


Harold the Horse

Heb je ooit wel eens zo'n bijzondere Freestyle uitvoering gezien?

Olympisch goud Nick Skelton en Big Star


Nick Skelton behaalde in 2016 met zijn paard Big Star individueel goud tijdens de Olympische Spelen van Rio.

Miss Pickles voor het eerst in bad

Minipaardje Miss Pickles gaat voor het eerst in bad...in de wasbak! Zelf lijkt ze hier geen enkel probleem mee te hebben...

Miss Pickles is circa 40 cm hoog en weegt ongeveer 13 kg.

Liefde tussen kat en paard

Samson en Ollie zijn beste vriendjes. Niet zo bijzonder zou je denken, maar wel als je bedenkt dat het een vriendschap tussen een kat en een paard betreft.

Vier dagen oud veulen blijkt springtalent

Ollie is nog maar vier dagen oud, maar heeft duidelijk springgenen geërfd. zonder enige vrees creëert zij haar eigen springparcours onder het toezicht oog van haar moeder.

Close up filmpje van slapend veulen

Mooie close-up beelden van een veulen dat ligt te slapen

Francesco Nobile en Goliath

Francesco Nobile en zijn paard Goliath combineren paardrijden en acrobatiek op fenomenale wijze. Jongleren, touwtjesspringen en acrobatische oefeningen daar draait deze combinatie de hand/hoef niet voor om...

Frank Schuttert Nederlands Kampioen 2016

Frank Schuttert werd in 2016 Nederlands kampioen met Go Easy de Muze.

Budweiser Clydesdale veulen

Budweiser Clydesdale Commercial 'I won't tell if you won't'..

Koliek in 100 seconden uitgelegd

Koliek is een verzamelnaam voor buikpijnklachten bij paarden. Koliek klachten kunnen verschillende oorzaken hebben.

Mini veulen leert voetballen

Dit zes maanden oude minipaardje is niet onder de indruk van deze enorme voetbal...

GCL Miami Beach 2016

Vorig jaar had Miami Beach de primeur van een nieuw format in de springsport, de Global Champions League, waarin twaalf teams met elkaar de strijd aangingen gedurende vijftien wedstrijden.
Inmiddels is het format uitgegroeid en strijden dit jaar achttien teams in de Global Champions League die in 2017 in Mexico City van start zal gaan.

Demonstratie trailer laden door Brett Kidding

Op hilarische wijze geeft het alter ego van Tristan Tucker, Brett Kidding, tijdens TRT live een demonstratie trailer laden.

Top drie van de WB Grand Prix dressuur

Bekijk hier een samenvatting van de proeven van de top drie Grand Prix proeven in de wereldbekerfinale dressuur in Omaha. Isabell Werth, Laura Graves en Carl Hester stonden na afloop van de Grand Prix op het podium.

do's and don'ts losrijden springwedstrijden

KNHS heeft een video uitgebracht met daarin de do's en don'ts van het losrijden bij een springwedstrijd. Oftewel wat is wel en wat is niet toegestaan...

Frederik the Great

Frederik the Great is een imposante Friese hengst die wereldwijd de harten heeft veroverd van menig paardenliefhebber vanwege zijn majestueuze verschijning en indrukwekkende optredens....

Olympia 2009: Eric van der Vleuten wint met Tomboy

Eric van der Vleuten won in 2009 in London Olympia met Tomboy op spectaculaire wijze de wereldbekerwedstrijd. Deze combinatie gaf daarmee de andere tien barragecombinaties het nakijken.

Hond geniet van veulen massage

Deze hond geeft zich helemaal over aan de massagetechnieken van dit veulen...

Hans Peter Minderhoud met Glock s Flirt

Hans Peter Minderhoud won in 2016 met Glock's Flirt de wereldbekerwedstrijd Freestyle op Indoor Brabant. De combinatie behaalde een percentage van 81.775 procent.

Gangnam Freestyle Reining

"Gangnam Style" bij de National Western Stockshow's Freestyle Reining 2013...

Edward Gal en Lingh

Edward Gal met Lingh. Kür op muziek in Aken 2005.

Muzikaal paardje

carrièreswitch, paard wordt muzikant. Is het de juiste keuze geweest?

Als het te koud is om op de grond te zitten

Deze 10-jarige mini hengst vond de sneeuw te koud om op te gaan zitten, gelukkig bedacht hij hier een oplossing voor!

Paard heeft lol met speelgoedkip

Dit paard speelt graag met van alles, maar heeft wel erg veel lol met dit hondenspeeltje...

Terugblik Jumping Amsterdam 2016

In 2017 worden er in Amsterdam nieuwe sportieve herinneringen gemaakt tijdens de 58e editie van Jumping Amsterdam. In deze aftermovie kun je de sportieve hoogtepunten van Jumping Amsterdam 2016 terugkijken.

Dressuur ontmoet Western

Een pas de deux van een dressuuramazone en een westernruiter, waarin de verschillende disciplines naast elkaar in de ring verschijnen met als hoogtepunt het wisselen van paard halverwege de proef....

Budweiser Mistletoe and Clydesdales

Met wie sta jij vanavond onder de Maretak??

Wat is Rhinopneumonie

Rhinopneumonie is een luchtweginfectie die wordt veroorzaakt door het Equine Herpes Virus, ofwel EHV. Er zijn meerdere typen. In dit filmpje van 100 seconden dierenarts wordt informatie gegeven over de verschillende typen en hoe te handelen bij het vermoeden van de infectie....

Fairytale of New York Parody


Kelly Jewell (bekend van Adèle’s ‘Hello’parodie) en Tony Hobden zongen dit nummer in met als doel geld in te zamelen voor Brooke Hospital. De grote ster in de video is het paard Jim Jim (Dream Warrior). Deze 30-jarige schimmel woont op Castle Leslie Estate met zijn stalmaat, Bobby Joe.

Charlotte Dujarding en Valegro Olympia 2014

In 2014 verbrak Charlotte Dujardin in de kür op muziek in Londen met Valegro opnieuw het wereldrecord. De fantastisch gereden kür werd beloond met maar liefst 94.30 procent. Een van de vele indrukwekkende prestaties die door deze combinatie is neergezet de afgelopen jaren.


APK voor Amerigo

Voorafgaand aan pakjesavond gaat Sinterklaas op bezoek bij de dierenarts voor de jaarlijkse APK (Algemene Paardenkeuring). Gelukkig komt Amerigo opnieuw goed door de keuring en kan Sinterklaas weer op de hulp van zijn trouwe viervoeter rekenen.

Racing Clydesdales

Op de renbaan van Exeter maken de volbloed paarden jaarlijks in november plaats voor de Clydesdales. Deze zachtaardige giganten racen dan tegen elkaar om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Midge, de winnaar van 2015, wist ook dit jaar de overwinning in de wacht te slepen....

Touwtje springen met paard

Als je twijfelt tussen touwtje springen en paardrijden.....dan combineer je die twee toch

Hoogtepunten JIM 2015

Terugblik op Jumping Indoor Maastricht 2015...

My horse for President

Gefrustreerd door al het politieke redetwisten besloot deze cowboy de perfecte kandidaat naar voren te brengen om de Amerikanen weer samen te brengen.
Nou ja, misschien over vier jaar dan...

Unbranded: 4 cowboys, 16 mustangs en een ezel

Vier pas afgestudeerde jongens doorkruisen met zestien mustangs en een ezel vijf Amerikaanse staten. Ze leggen in ruim vijf maanden tijd te paard een tocht af van bijna 5000km met als doel het promoten van adoptie van wilde paarden en burro’s (ezels).

In deze avontuurlijke documentaire volg je de reis van vier jonge, pas afgestudeerde jongens, die met 16 geadopteerde wilde mustangs en een ezel een machtig avontuur aangaan. De Mustangs werden in vier maanden klaargestoomd voor de 5000 km lange reis door het ruige landschap van de Verenigde Staten. De reis begint aan de Mexicaanse grens en eindigt bij de Canadese grens...

Te zien bij Netflix

Irwin Insights: Horse Sense for the Modern World


De Canadese Horsemanship trainer Chris Irwin heeft samen met Horse Lifestyle een nieuwe filmproductie gelanceerd. In de film ‘Irwin Insights; Horse Sense for the Modern World’ legt Irwin op begrijpelijke wijze uit hoe je respect, vertrouwen en werkwilligheid bij je paard kunt opbouwen door gebruik te maken van lichaamstaal.

De inzichten van Irwin helpen zowel paarden als mensen om de onderlinge relaties en verrichtingen te optimaliseren.

Irwin Insights: Horse Sense for the Modern World is nu wereldwijd te bekijken via Horselifestyle.tv.

Extreme Cowboy Race

In Olathe, Kansas (VS) nemen cowboys en cowgirls het tijdens de Extreme Cowboy Race tegen elkaar op in een, voor zowel paard als ruiter, uitdagend agility parcours.

Lyon 2015 wereldbekerwedstrijd dressuur

Bekijk hier de top drie van de Reem Acra FEI wereldbekerwedstrijd dressuur in Lyon in 2015.
Met Fabienne Lütkemeier (Dui) op D'Agostino, Beatriz Ferrer-Salat (SPA) op Delgado en Patrik Kittel (ZWE) op Deja.

Achteruit inparkeren trailer niet eenvoudig

Het achteruit inparkeren met je trailer blijkt niet altijd eenvoudig, wat voor omstanders tot grote hilariteit kan leiden natuurlijk...

Fiontini Wereldkampioene jonge dressuurpaarden

De zesjarige merrie Fiontini (v. Fassbinder) werd al wereldkampioen in 2015 in de categorie voor vijfjarige dressuurpaarden. Dit jaar werd zij opnieuw gekroond tot wereldkampioene in de de categorie voor zesjarige dressuurpaarden onder het zadel bij Severo Jurado López.

Maikel van der Vleuten wint met Fjord

Maikel van der Vleuten won de rubriek Tidenes Comeback op Kingsland Oslo Horse Show op de rug van een fjord

Als je geen paard hebt om te rijden

Deze bulldog wil schijnbaar niets liever dan een cow-dog zijn. Helaas heeft hij geen eigen paard, maar voor het geval dat hij er ooit een krijgt oefent hij vast op zijn hobbelpaard...

Alice Naber-Lozeman NK kampioen 2015

Tijdens de Military Boekelo van 2015 werd Alice Naber-Lozeman opnieuw Nederlands Kampioen Eventing.

EK 2019 bid Hearts of Gold

Rotterdam wil graag de Europese Kampioenschappen springen, dressuur en Paradressuur organiseren. Het bid was gebaseerd rondom het thema Hearts of Gold, waarmee Nederland en in het bijzonder Rotterdam een eerlijke, “recht uit het hart”- benadering van de paardensport als centraal thema heeft. Daarnaast wil het bid-team met het EK 2019 de harten samen voor dit EK en bijbehorende side-events laten kloppen van enthousiaste supporters, burgers, ondernemers, bestuurders, ruiters en paarden.

Military Boekelo 2015

Kom alvast in de stemming voor de Military Boekelo met deze terugblik op de crosscountry van 2015

Snicker Doodle renpaard in de dop

Minipaardveulen Snicker Doodle is hard op weg om een racepaardje te worden...

Nederland wint Furusiyya Nations Cup in 2014

De Nederlandse springruiters Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling werden 11 oktober 2014 winnaar van de FEI Nations Cup in Barcelona onder leiding van bondscoach Rob Ehrens.

Jean Francois Pignon

De hoofdact van Horse Event 2016 was de Franse paardenfluisteraar Jean Francois Pignon. Hier een nog even een terugblik naar zijn show die vol met bijzondere momenten zat.

Budweiser 9-11 eerbetoon

Deze, inmiddels wereldberoemde, Budweiser commercial werd gemaakt na de aanslagen van 11 september 2001. De commercial werd eenmalig uitgezonden tijdens de Superbowl XXXVI in januari 2002.
Daarna werd de commercial, ondanks vele verzoeken, niet meer uitgezonden.

In 2011 tijdens de tiende herdenking van de aanslagen werd het eerbetoon van de Clydesdales aan de slachtoffers van de aanslagen nogmaals uitgezonden.

Dit jaar is het alweer 15 jaar geleden dat de aanslagen op het World Trade Centre en het Pentagon werden gepleegd. In totaal vielen er 2977 slachtoffers.

Let s play some ball

Henry Kapono, zes maanden oud minipaardje, heeft de tijd van zijn leven al spelend met een hele grote bal.

Twee keer brons voor Frank Hosmar in Londen

Frank Hosmar pakte op de Paralympische Spelen in Londen maar liefst twee bronzen medailles met zijn Alphaville N.O.P.

Cowboy rijdt te paard fastfood restaurant binnen

Western ruiter Lathan Crump uit Texas, USA, reed na afloop van een roping wedstrijd met zijn paard een filiaal van het fastfoodketen Taco Bell binnen. Dit tot grote hilariteit van de aanwezigen in het restaurant.Wereldkampioen ponymennen 2015 Bram Chardon

In 2015 pakte Bram Chardon in Breda de Wereldtitel bij het WK vierspannen voor pony's.

Bellen blazende paarden

Deze paarden zochten verkoeling in het water en vermaakten zich door bellen te blazen.

Marathon vierspannen Outdoor Brabant 2015


Waterhindernis 6 in de marathon tijdens de CAIO4* Outdoor Brabant 2015.
Met Hans Heus, Peter de Ronde, Glenn Geerts, Theo Timmerman en als laatste Koos de Ronde.Zilver voor Gerco Schröder en London in Londen

Gerco Schröder won met zijn paard London tijdens de individuele finale van de Olympische Spelen van 2012 de zilveren medaille. Na een fenomenale ronde in slechts 78.91 seconde moest de springruiter alleen de Zwitser Steve Guerdat voor laten gaan die met een net iets snellere omloop het goud wist te binnen te slepen.

Billy to Rio aflevering 8

See you on the field....

Hoogtepunten GCT Valkenswaard 2015

Bekijk hier nogmaals de hoogtepunten van de Longines Global Champions Tour in Valkenswaard 2015.

World Para Reining

De World Para Reining is een non-profit organisatie die zich toelegt op het realiseren en ontwikkelen van reiningprogramma’s voor ruiters met een fysieke beperking.

In november 2016 vindt het World Para Reining plaats in Oklahoma, VS.

Jack Russel springt met mini paardje

Deze Jack Russell springt vol overtuiging over hindernissen met zijn beste vriend het minipaardje Spanky.

Kirsten Brouwer met Eyecatcher finale Verden 2015

Kirsten Brouwer werd vorig jaar met Eyecatcher  (Vivaldi x Partout) derde tijdens het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden 2015

Adelinde Cornelissen Olympische Spelen London 2012

Adelinde Cornelissen maakt met Jerich Parzival in 2016 deel uit van het Olympisch dressuurteam voor de Spelen in Rio.

In 2012 kwam zij ook uit voor Nederland tijdens de Olympische Spelen in London. Met Jerich Parzival (v. Jazz) reed zij toen individueel naar zilver met een percentage van 88,20% en behaalde ze met het team de bronzen medaille.

Billy to Rio aflevering 5: springen

Billy heeft in aanloop naar Rio het springen ontdekt. Na een wat onwennige start overwint zijn talent het echter.

Scott Brash winnaar CHIO Aken 2015

De winnaar van de GP van Aken 2015 was de Britse springruiter Scott Brash met zijn paard Hello Sanctos (v. Quasimodo vd Molendreef)

Whoop whoop let's play ball

Bont miniatuur paard speelt vol overgave met bal

NK dressuur 2015

Even terugblikken op het NK dressuur van 2015.

Billy to Rio aflevering 4

Billy is op zoek naar een sport waarin hij kan uitkomen bij de Olympische Spelen. Hij had echter niet voorzien dat hij daarbij assistentie kreeg van nog een 'paard'.
Plotseling kreeg Billy een inval en toen werd alles duidelijk....Outdoor Gelderland 2015

Outdoor Gelderland kende in 2015 naast extreme weersomstandigheden, vooral heel veel fantastische hippische sport.

Patrik Kittel Grand Prix dressuur CHIO 2015

Met 77.260% won de Zweedse dressuurruiter Patrik Kittel met  Watermill Scandic de Grand Prix 5* tijdens CHIO Rotterdam 2015.

Billy to Rio aflevering 3

In zijn zoektocht om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio probeert Billy in deze aflevering uit of basketbal misschien een mogelijkheid is....

Billy naar Rio aflevering 2

Billy is er tijdens zijn zoektocht om zich voor de Olympische Spelen te plaatsen van overtuigd dat hij een goede kans maakt om één van de snelste te zijn, net als Usain Bolt.

NK Reining 2015 Rieky Young

Bekijk hier de winnende rit van Rieky Young met Brady Chex tijdens het NK Reining 2015

Billy to Rio aflevering 1

Op een zekere dag liep het paard Billy na te denken over wat hij nu eigenlijk wilde met zijn leven, toen plotseling de lucht donker werd en zijn manen door bliksem werden geraakt. Eerstvolgende dat hij dan ziet zijn kleurrijke vormen in de lucht. Een soort van regenboogachtige Olympische ringen. Je had er bij moeten zijn! De boodschap was helder, het stond in de lucht geschreven. Billy moet naar de Olympische Spelen om een medaille te winnen.

Volg Billy op weg naar zijn poging om naar Rio te gaan.Coral Estate Horse Trials 2015

Videoverslag van de zesde Coral Estate Horse Trials in Renswoude 2015

De Kantine Coach op bezoek bij Anky van Grunsven

Wilfred Genee is voor het programma Kantine Coach op bezoek bij het Anky van Grunsven Education Center waar, door Anky,  wordt uitgelegd hoe belangrijk het is om gezond te eten als je sport. In de kantine van het Anky van Grunsven Education Center vind je alleen gezonde dingen.

Wilfred Genee en Anky van Grunsven zijn de ambassadeurs voor de campagne De Bewuste Kantine. Het is de bedoeling om in 2016 tenminste 50 paardensportkantines van een gezonder aanbod te voorzien.

Wat is droes

Bekijk deze video van '100 seconden dierenarts' en kom alles te weten over de besmettelijke ziekte droes.

Paarden in Texas van verdrinkingsdood gered

Verschillende paarden konden op maandag 18 april in Houston,Texas (VS) van de verdrinkingsdood worden gered door plaatselijke sheriffs. Het gebied raakte overstroomd nadat in één uur tijd dezelfde hoeveelheid regen viel van wat er normaal in een maand tijd valt. De stroming was enorm sterk, waardoor de paarden niet op eigen kracht het water konden verlaten.


IJsbrand Chardon wint 27e NK titel

Leuk interview met IJsbrand Chardon door Equireport.com n.a.v. het behalen van zijn 27e NK titel

Albert Zoer en Okidoki

Albert Zoer met Okidoki (v. Jodukus) tijdens Aken 2007.

Trailer gekanteld, pony ongedeerd

Op dinsdagavond 12 april kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen over een aanrijding op de A7 ter hoogte van Scheemda (Groningen).
Een paardentrailer, met daarin een pony, was hierbij in de naast de snelweg gelegen sloot gekanteld. De pony zat bekneld in de trailer en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Het dier werd na de reddingsoperatie gecontroleerd door een dierenarts en in een andere trailer geladen.

Voor zover bekend vielen er verder geen gewonden. Wel ontstond er een file richting Duitsland.

bron: RTV Noord / MK

Vrienden voor het leven

'Voeg wat meer paard toe aan je leven'

Dat is de boodschap van 'Vinnie the Dreamer'

Piet Raijmakers met Ratina Z 1992

Piet Raijmakers met Ratina Z (Ramiro x Almé) tijdens de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 behaalden zij de individuele zilveren medaille. Met het team behaalde hij het Olympisch goud.

Ruimte voor elkaar, sportief gebaar

“Geef een ander de ruimte en bescherm de natuur waarvan je geniet!”

Natuurorganisaties en sportbonden in Nederland hebben de handen ineen geslagen.
De bedoeling van deze nieuwe ‘Buitencode’ is de omgang tussen bezoekers van natuurgebieden op een positieve manier te beïnvloeden.TwoHearts campagne

Op weg naar de Olympische Spelen in Rio heeft de FEI de #TwoHearts campagne gelanceerd.

Paardensport gaat over twee harten, #TwoHearts, de bijzondere band tussen paard en ruiter, en het is juist die intuïtieve band en het onderlinge partnerschap wat de paardensport tot een unieke Olympische sport maakt.

Door de focus te leggen op die bijzondere relatie tussen paard en ruiter wil de FEI niet alleen de paardensportfans bereiken, maar juist ook een breder publiek. De #TwoHearts boodschap is universeel.

Internationale ruiters figureren in het promotiefilmpje, waaronder Marco Kutscher (Duitsland), Steve Guerdat (Zwitserland), Keisuke Koike (Japan), Rich Fellers (VS) en Hans Peter Minderhoud.

Paardenfluisteraar

Bij een 'paardenfluisteraar' denk je waarschijnlijk niet direct hieraan...toch?

Edward Gal met Totilas, KWPN hengstenkeuring 2010

Edward Gal showt Totilas tijdens de KWPN Hengstenkeuring van 2010

Trailer The Horse Whisperer

Na een ongeluk tijdens het paardrijden raken het meisje Grace en haar paard Pilgrim ernstig getraumatiseerd.
De moeder van het meisje besluit de hulp in te roepen van 'paardenfluisteraar' Tom Booker (gespeeld door Robert Redford) om Pilgrim te helpen bij zijn herstel.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Nicholas Evans en verscheen in Nederland onder de naam 'De Paardenfluisteraar'.


Oeps, het verkeerde paard gekocht

Een bekende verzekeringsmaatschappij maakte deze hilarische commercial, waarbij leden van de maffia denken het beste racepaard te hebben aangekocht.

Monty Roberts en Jean Francois Pignon

In 2010 maakte de Britse acteur Martin Clunes (de Engelse dokter Tinus) een prachtige documentaire genaamd Horsepower. In de documentaire ging Martin Clunes naarstig op zoek naar vragen over de relatie tussen mens en paard en reisde daarvoor over de gehele wereld om te laten zien hoe mens en paard tot elkaar verbonden werden. In deze aflevering ontmoet Martin zowel Monty Roberts als Jean Francois Pignon

Grote brand Eerbeek eist twee paardenlevens

Een grote brand in Eerbeek heeft vanmorgen het leven geëist van twee paarden. Een buurvrouw meldde de brand op het stallencomplex van vierspanmenner Hans Heus en Anne-Marie Elings rond vier uur in de ochtend, waarna de brand al zeer snel bestempeld werd als ‘zeer groot’. De eigenaren van de in totaal dertien gestalde paarden...lees meer

Horse Dance Battle

In deze 'danswedstrijd' gaan verschillende danseressen de strijd aan met een paard.

Jur Vrieling met Bubalu WEG 2014

Jur Vrieling staat er met VDL Bubalu op het moment dat het er echt om gaat!

Teamgoud voor Oranje tijdens de World Equestrian Games van 2014

Slipjacht Amsterdamse Bos

Op zaterdag 12 maart werd er door Jachtvereniging Soestdijk een slipjacht gehouden in het Amsterdamse Bos. Lokale Omroep Amstelveen maakte hiervan een mooi verslag

Wilde paarden op de vlucht voor brandende vlakte

In de provincies Osage en Washington in het Amerikaanse Oklahoma woeden al vanaf afgelopen zondag fikse grasbranden op de uitgestrekte vlakten. Nu is brand in elk gebied gevaarlijk en schadelijk, maar als je daar dan ook nog een kudde wilde paarden aan toevoegt maakt dat de situatie nog nijpender.

Gelukkig wisten de wilde paarden in het brandende gebied zichzelf in veiligheid te brengen en het lijkt er op dat ze niet meer in gevaar zijn. Een nieuws piloot van de zender Newson6, Will Kavanagh, wist de ontsnapping van de paarden aan het vuur vanuit de lucht op camera vast te leggen.

Lokale boeren hielpen de paarden hun weg naar veiligheid te vinden.

Franke Sloothaak zet in 1991 WR puissance op 2.40m

De Duitse springruiter Franke Sloothaak wist in 1991 in het Belgische Chaudfontaine een nieuw wereldrecord neer te zetten in de puissance. Met zijn paard Optiebeurs Golo overmeesterde hij de muur die op een hoogte van 2,40m stond afgesteld.

Tablet voor paarden

Stel je voor, je loopt ’s avonds nog even de stal in voor de laatste controle. Je verwacht natuurlijk dat iedereen lekker slaapt of op wat hooi staat te knabbelen. Maar nee! Daar staat jouw paradepaardje te spelen op zijn tablet en hij is nog goed ook, want hij heeft net weer een punt gescoord en dus een worteltje verdiend.

Het lijkt wel sciencefiction, maar toch is dit scenario dichterbij dan je zou verwachten. lees meer

Led staartverlichting, Tail Lights

Zes strengen ledverlichting worden bevestigd in de staart van het paard en deze strengen kunnen met behulp van een afstandsbediening worden bediend. Je kunt bijvoorbeeld met deze afstandsbediening de intensiteit van het licht bepalen, maar ook kun je de kleur van het licht bepalen.

Coby van Baalen en Ferro WB 2000

Dressuuramazone Coby van Baalen behaalde met de destijds dertienjarige Olympic Ferro (v. Ulft) een prachtige tweede plaats tijdens de Wereldbekerfinale Kür op Muziek in Den Bosch (2000).

Trailer Horse of Kings, Thief of Hearts

Geïnspireerd door zijn eigen twee Kartuizer hengsten heeft filmmaker Mario Dirkx vijf jaar de oorsprong, geschiedenis en toekomst van het Kartuizer paard gedocumenteerd. 'Een paard dat voor zovelen een inspiratie is geweest verdient een eigen documentaire', aldus Dirkx.
Horse of Kings, Thief of hearts is vanaf 21 februari wereldwijd te zien via HorseLifeStyle.tv

Double Dan Horsemanship auditie

Double Dan Horsemanship bestaat uit Dan James en Dan Steers die hun kennis hebben gebundeld. Samen met hun paarden organiseren ze shows en clinics in Australië en Amerika. Ook hebben ze meegedaan aan 'Australia's Got Talent'

Great little Admara

Na de verkoop van zijn paard Admara maakte springruiter Emanuele Gaudiano dit filmpje ter ere van zijn toppaard.

Maikel van der Vleuten en Verdi tijdens WEG 2014

Maikel van der Vleuten zette met VDL Verdi TN tijdens de WEG 2014 een zinderende omloop neer en maakte daarmee de strijd om het goud extra spannend.

Be the inspiration: Mark Todd

Met de Olympische Spelen van 2016 in aantocht brengt het Olympisch Comité van Nieuw Zeeland een video uit waarin tweevoudig gouden medaillewinnaar Eventing, Mark Todd, uitleg geeft over wat er allemaal komt kijken bij het behalen van successen in de sport.

Brett Kidding rijdt zijn allereerste Grand Prix

Brett Kidding, het komische alter ego van de Australische Tristan Tucker, neemt je op humoristische wijze mee in zijn gedachtegang tijdens zijn allereerste Grand Prix Proef.

Wat als paarden mensen waren

Wat als...Paarden mensen waren? Hoe zou een bezoekje aan de dierenarts er dan uitzien?

Nina en Jeroen Dubbeldam Jumping Amsterdam

In 2014 nam Jeroen Dubbeldam samen met dochter Nina deel aan het paard en pony relais springen tijdens Jumping Amsterdam.

Hippische parodie op de hit Hello van Adele

Paardentrainster Kelly Jewell werd geinspireerd door Adele's hitsong 'Hello' en creerde samen met haar partner, Tony Hobden, haar eigen parodie. Binnen drie dagen werd het filmpje ruim 500.000 keer bekeken. Het filmpje was in eerste instantie bedoelt voor vrienden en familie, maar gebruikt het enorme succes van de parodie nu om geld in te zamelen voor de organisatie Great Western Lucht ambulance.

Rieky Young NK reining 2015

Rieky Young wordt in 2015 Nederlands Kampioen reining met haar paard Brady Chex.

Alleen maar Shetland pony's in het Wilde Westen

Stel je eens voor hoe het zou zijn als er in het Wilde Westen alleen maar Shetland pony's zouden zijn geweest....

Adelinde Cornelissen en Jerich Parcival WEG Caen

Dressuuramazone Adelinde Cornelissen behaalde tijdens de wereldruiterspelen een bronzen medaille door met Jerich Parcival naar een score van 85.714% te rijden in de kür op muziek.

Hoe NIET op te stijgen

Deze cowboy heeft wel heel erg veel moeite om in het zadel te komen...

Invloedrijke tuigpaardhengst Manno overleden

Manno, de meest invloedrijke hengst uit de tuigpaardfokkerij, is op de leeftijd van 22 jaar overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

WEG Normandië Eventing2014

In 2014 schreef het Nederlands Eventing team tijdens de wereld ruiterspelen in Caen geschiedenis door voor de allereerste keer een WK medaille te behalen. Met de derde plaats en bronzen plak in handen wist het Nederlandse Eventingteam zich ook direct gekwalificeerd voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016.

William Fox-Pitt terug in het zadel

Voor het eerst sinds zijn onfortuinlijke valpartij in oktober klom William Fox-Pitt weer in het zadel.

Clydesdale sneeuwballengevecht

Niets leukers dan een goed sneeuwballengevecht.

London Olympia Puissance 2015

De Christmas Puissance is jaarlijks een van de hoogtepunten van de Olympia Horse Show in Londen.

Budweiser Clydesdale commercial uit 1987

De Budweiser commercials waarin Clydesdales de hoofdrol vertolken zijn inmiddels legendarisch. Deze Kerst commercial dateert uit 1987.

Kelpies bij universiteit van Edinburgh

Deze 3 meter hoge miniatuur Kelpies vormden het voorbeeld voor de uiteindelijke 30 meter hoge sculpturen die werden geplaatst in Falkirk

Hoefijzer Kerstboom

De vrouw van de man in dit filmpje heeft een projectje bedacht. Zij wilde graag een kerstboom van hoefijzers. Manlief regelde dat niet alleen voor haar, maar maakte gelijk een filmpje voor al die andere mannen en vrouwen die nu natuurlijk ook aan het werk worden gezet met het lasapparaat.

Charlotte Dujardin verbreekt eigen WR

Tijdens de WB wedstrijd van de London International Horse Show van 2014 verbrak Britse Charlotte Dujardin haar eigen wereldrecord met de inmiddels wereldberoemde in Nederland gefokte KWPN ruin Valegro (v. Negro). De combinatie behaalde voor hun GP Freestyle een score van 94.300%

DIY paardenhaar sleutelhanger

Knip jij ook wel een de staart van je paard bij? Dit filmpje laat zien hoe je van een stukje paardenhaar een leuke sleutelhanger kunt maken. Leuk voor jezelf, maar ook om weg te geven.

Paardenkrans tutorial

Via dit filmpje leer je stap voor stap hoe jij ook zo'n mooie paarden kerstkrans kunt maken.

Veroniklaas krijgt les van Anky van Grunsven

Veroniklaas komt in actie voor de Actie Pepernoot, in deze aflevering krijgt hij les van Anky van Grunsven om zijn paard te leren dansen.

De Actie Pepernoot is opgezet om kinderen in Nederland, die opgroeien in armoede, ook een leuk sinterklaasfeest te kunnen geven.

Albert Voorn en Lando, Sydney 2000

Albert Voorn behaalde met zijn paard Lando (v. Lancier) tegen alle verwachtingen in een Olympische zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen van 2000. Een overwinning die heel wat emoties met zich meebracht.

Minderhoud & Flirt kur Stockholm

De winnende kür van Hans Peter Minderhoud en Glock's Flirt tijdens de wereldbekerwedstrijd in Stockholm. De kur werd beloond met een percentage van 80.950%.

Erben Wennemars traint met Jeroen Dubbeldam

Erben Wennemars wil in 2016 naar de Olympische Spelen in Rio. Hij gaat in deze aflevering van 'Olympische Erben' in training bij springruiter Jeroen Dubbeldam, zodat hij deze, in geval van pech, kan vervangen tijdens de spelen.

Paard en honden spelen op het strand

De Shire merrie Brenda Lee mag lekker spelen op het strand met haar hondenvrienden Eddie en Lucy

The Adventures of Black Beauty

Vanaf 1972 verscheen de Britse televisieserie The Adventures of Black Beauty. Het themanummer van de serie "Galloping Home" geschreven door Denis King werd wereldwijd bekend.

Diamanten Jubileum Koningin Elizabeth

In 2012 vierde Koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk haar diamanten jubileum. In 2016 zal Windsor Castle opnieuw in het teken staan van de Vorstin. Ditmaal ter ere van haar 90-jarige verjaardag.

Vrienden voor het leven

Pony Vinnie jaagt zijn dromen achterna, maar dat blijkt niet altijd even makkelijk
Zijn vriend Ravi wint een prijsje en daar genieten ze samen van. Vinnie en Ravi zijn 'Friends for life'. (commercial van wedkantoor uit Zweden)

Reddingsactie Marrum

In de nacht van 31 oktober op 1 november 2006 werden meer dan honderd paarden ingesloten door opkomend water. Een eerste reddingsactie waarbij pontons werden ingezet om de paarden in veiligheid te brengen mislukte.

Op drie november ondernam Micky Nijboer met vijf andere amazones een nieuwe reddingspoging gebaseerd op het kuddegedrag van de dieren. De beelden van deze reddingsoperatie gingen de hele wereld over.

Einstein de miniatuur hengst

Het miniatuur hengstje Einstein heeft nieuw speelgoed

Hommage aan Hickstead

De Nederlands gefokte KWPN hengst Hickstead (v. Hamlet) vormde samen met ruiter Lamaze de beste combinatie ter wereld.Ze wonnen o.a. Spruce Meadows in Canada, de Grote Prijs van Aken, de wereldbeker in 2006 en Olympisch goud op de spelen van 2008. In november 2011 bezweek Hickstead op tragische wijze in de ring tijdens de bekerwedstrijd in Verona, waarna hij overleed. De beelden hiervan staan op ieders netvlies gebrand. 

LGCT 2015 compilatie

compilatie van de LGCT 2015 wedstrijden tot aan de finale

Tommie Turvey en Pokerjoe

Paardentrainer Tommie Turvey zijn paard, Pokerjoe vermaken het publiek met de comedy act "De Rij instructeur"
Tommie Turvey is bekend van zijn werk met paarden voor onder andere de Budweiser Clydesdales reclames, The Walking Dead en Batman The Dark Knight

Legendarische race Seabiscuit vs. War Admiral

In 1938 werd op het Pimlico Race Course de 'wedstrijd van de eeuw' gereden. De kleine Seabiscuit nam het op tegen War Admiral. De wedstrijd werd met maar liefst vier paardlengtes gewonnen door Seabiscuit. Hij werd uitgeroepen tot Amerikaans paard van het jaar 1938 en hij domineerde het nieuws in datzelde jaar. Over Seabiscuit zijn meerdere films en documentaires verschenen.

Historische Zege Melbourne Cup

Voor het eerst in het bestaan van de Melbourne Cup in Australia, is deze gewonnen door een vrouwelijke Jockey. Michelle Payne schreef geschiedenis met het paard Prince of Penzance.

Super Bowl reclame Puppy Love

Budweiser USA: De Super Bowl XLVIII Commercial | "Puppy Love"
Over de bijzondere vriendschap tussen Clydesdales en een puppy.

Frankie gered uit geul

Het paard Frankie werd op 28 oktober uit een geul gered door de daadkrachtige brandweermannen van het technische reddingsteam van West Yorkshire.

2009 Edward Gal en Totilas wereldrecord

Edward Gal behaalde met Moorlands Totilas in december 2009 de eerste plaats bij de Grand Prix dressuur in Londen. De combinatie verbeterde hier het wereldrecord bij het onderdeel Freestyle met een score van 92,30%

Dansende Shetland

Deze Shetland Pony beschikt over bijzondere 'moves'

Jeroen Dubbeldam in zijn vier finale ronden, WK 20

Jeroen Dubbeldam - De vier finale ronden op Zenith, Orient Express, Cortez en Casall tijdens de strijd om het individuele Wereldkampioenschap in 2014
Inclusief huldiging en interview(engels)  

Ramon en het paard van Sinterklaas

Ramon en het paard van Sinterklaas - vanaf 21 oktober in de bioscoop

Selectiedagen juniorenteam voltige

Paarden reünie

Wegens omstandigheden moest de eigenaresse van Arthur hem verkopen. Vier jaar later haalde ze hem terug naar huis, waar hij werd herenigd met zijn voormalige weidevrienden, wat er toen gebeurde....

Budlight romantiek commercial

Budlight commercial.

Shania Twain treedt op met haar paard

Shania Twain betreedt het podium met haar paard in een overvol Ceasar's Palace in Las Vegas. Zij zingt het nummer 'You're still the one' terwijl haar paard gedurende het optreden mee 'danst'

Hond vergezelt ruiter te paard

In dit filmpje is te zien hoe een hond zijn baasje vergezelt op de rug van het paard.

Maak kennis met Patches

Dit is Patches het paard, hij lijkt soms even te vergeten dat hij een paard is...

Minderhoud met Nadine in Las Vegas 2009

Het gaat het internet over met de woorden 'the cutest dressage Grand Prix Freestyle ever' oftewel de meest schattige dressuur Grand Prix Freestyle ooit!
En zeg nou zelf...
Hans Peter Minderhoud en de dan negenjarige Equis Nadine tijdens de wereldbeker finale in Las Vegas 2009.

Anky van Grunsven bij London Late Night

In het programma London Late Night tijdens de Olympische Spelen van 2012 kijkt Anky terug naar haar prestaties op diverse Olympische Spelen. De beelden roepen veel emotie op bij de meervoudig Olympische medaillewinnares. Zij schreef dan ook als geen ander Olympische geschiedenis.

Trailer It Swarte Goud

Na een succesvolle crowdfundingsactie, in samenwerking met het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek (KFPS),is het Omrop Fryslân gelukt om genoeg geld ingezameld te krijgen voor een vijfdelige serie over het Friese paard. De documentaire 'It Swarte Goud' gaat over de invloed van het Friese paard over de hele wereld en is gemaakt door Piter Tjeerdsma. De eerste aflevering wordt 2 april 2016 uitgezonden op NPO 2 om 15:30uur en op 3 april 2016 om 17:10 uur op Omrop Fryslân.

Trailer FC Barcelona - Furusiyya Nations Cup

Trailer voor de springfinale van de Furusiyya FEI Nations Cup 2015

Trailer Perfect Horse

Deze documentaire gemaakt door Hans Fels, biedt een uniek kijkje achter de schermen bij het creëren van het perfecte paard ondersteund met de meest prachtige beelden van dit imposante ras.

Ahhh, peuter knuffelt paard

Een kleine peuter helpt haar moeder met het voeren van het paard. De onbevangenheid van de peuter en het zachtaardige karakter van het paard zorgen voor een magisch moment.

Onverwacht verlies American Pharao

Tijdens de Travers Stakes pakt Keen Ice onverwacht de winst ten koste van favoriet American Pharao.

Zeldzaam Przewalski hengstveulen geboren

In het Port Lymphe Reservaat in Kent (UK) is een zeldzaam hengstveulen geboren. Het is het tweede Przewalski veulen in een jaar tijd.


3 dagen oud miniatuur veulen aan het rennen

Een drie dagen oud miniatuurpaard veulen rent vol overtuiging achter zijn eigenaar aan

Klein meisje beoefent Horsemanship

Het kleine zusje van paardentrainster Victoria Hofferson oefent Horsemanship met de door Hofferson opgeleide Welshpony Karin.

Alicia Burton Free Rider

De bekendheid van de Nieuw-Zeelandse trainster Alicia Burton is explosief gegroeid na het plaatsen van een foto op haar Facebook pagina, waarop zij zonder zadel en hoofdstel over een hindernis springt.

Foto impressie NK Dressuur

Het NK dressuur 2015 kende vele hoogtepunten. Edward Gal prolongeerde zijn titel en mag zich voor de zevende keer Nederlands Kampioen noemen.

Outdoor Gelderland 2015

Outdoor Gelderland kende, naast extreme weersomstandigheden, vooral fantastische hippische sportmomenten.

Foto impressie Indoor Brabant 2015

Indoor Brabant kende ook in 2015 weer vele hoogtepunten.

Splish Splash

Splish splash I am taking a bath!

Nog even genieten van K3

Nog even genieten van K3

Ritme en balans bevorderen met balkjes

Dit filmpje laat zien hoe je het ritme en de balans van je paard kunt verbeteren door te trainen met balkjes.

CHIO Rotterdam 2015 Longines Grand Prix Port of Ro

Lucy Davis (USA) wint met Barron de Longines Grand Prix Port of Rotterdam in een tijd van 39.49sec

Behind the scenes

Een uniek kijkje achter de schermen bij het maken van de, inmiddels legendarische, Clydesdales reclame filmpjes voor het Amerikaanse biermerk Budweiser.

Emma en Cinnamon | Beste vriendjes

De peuter Emma laat haar beste vriendje Cinnamon, een Mustang paard, uit in de sneeuw. Met een beetje hulp van papa


Shetland Pony Race

Zowel schattig als competitief. De Shetland Pony race is een favoriet onderdeel tijdens de jaarlijkse Washington International Horse Show.

Budweiser Super Bowl Advertentie 2015

Budweiser reclame kenmerkt zich door de prachtige Clydesdales die worden ingezet in de filmpjes. Thema's zijn o.a. liefde tussen paard, mens en hond.

Rawhide Steve Guerdat

Voorafgaand aan de finale van de World Cup in Las Vegas probeert Steve Guerdat nog even of er misschien een carrière in de reining sport zit.

Commercial Budweiser Super Bowl XLVIII

Bijzondere vriendschap tussen de Clydesdales en een puppy . Budweiser commercial

Budweiser Clydesdale Bier Run 2015

Het is tijd voor de Super Bowl bier run. Stel een Clydesdale niet teleur.