Nieuws - vrije tijd

12

'Lean on Pete' geen doorsnee paardenfilm


Het avontuurlijke drama ‘Lean on Pete’ vertelt het verhaal over de zoektocht van een eenzame 15-jarige Amerikaanse jongen die hunkert naar menselijke warmte. In zijn zoektocht bouwt hij een liefdevolle vriendschap op met het renpaard Lean on Pete, die hem vergezeld tijdens een barre tocht door woest Amerikaanse landschap. Lean on Pete is een rauw, meeslepend en ontroerend verhaal dat zich afspeelt in een grimmig Amerikaans landschap, waarbij je er haast niet aan ontkomt een traantje weg te pinken.

Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Dressage Masters Limburg geeft dressuurtoppers het woord

Deel organisatie DML - v.l.n.r. Leontien Raijmakers - Rudy Tegels - Inge Coenen - Jurgen van Kessel en Niels Bax

Op initiatief van een aantal gerenommeerde dressuurruiters, trainers en liefhebbers prijkt er een nieuw dressuurevenement op de hippische kalender. Op 31 maart aanstaande vindt de eerste editie van de Dressage Masters Limburg plaats bij De IJzeren Man in Weert. Onder andere Tineke Bartels, Sven Rothenberger en Piet Raijmakers sr. maken hun opwachting.

Top trainers aan het woord
Het publiek kan op 31 maart diverse clinics bijwonen. De organisatie presenteert met trots een aantal vooruitstrevende coaches. Zo zal niemand... Lees meer...

Bron: persbericht Dressage Masters Limburg

Wij wensen u heel fijne kerstdagen

Paard & Ponygids wenst u hele fijne kerstdagen

De redactie van Paard & Ponygids wenst u heel fijne en gezellige kerstdagen toe...

Bron: Paard & Ponygids

Anky's column in De Telegraaf: gratis paardrijles....

Anky van Grunsven. foto: Tabitha de Bie


‘Er was de afgelopen tijd genoeg te mopperen in de Nederlandse sport. De nasleep van Oranje, de ontslagen Frank de Boer na slechts vier wedstrijden, een niet functionerende judobond die snakt naar medailles en de dopingbeschuldiging aan het adres van Leontien van Moorsel. Ik breek daar even mee op deze plaats’,
zo start de column van Anky van Grunsven in de telegraaf vandaag.

Open dagen bij 130 maneges

‘Aankomend weekend... Lees meer...

Bron: De Telegraaf / Telesport

Na regen komt....Horse Event!

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Na regen komt...Horse Event!
Gelukkig maar, want na een zeer vochtige start op vrijdag en een tot grote teleurstelling leidende noodgedwongen afgelasting op zaterdag stond het publiek vanmorgen al vol verwachting vroeg in de rij voor de slotdag van dit grootse paardenevenement.

Op vrijdag was het evenement al gezellig druk en zat de stemming er ondanks de aanhoudende regen bij zowel deelnemers, standhouders en publiek er goed in. Helaas liet de regenval ook zijn sporen na op het evenemententerrein en... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / Horse Event

KNHS 'Rondje zadelmak maken' met Gert van den Hof

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Op vrijdagavond 21-04-2017 verzorgt Gert van den Hof in Ermelo een KNHS Rondje Instructie ‘Zadelmak maken en corrigeren van probleempaarden. Van den Hof gaat aan het werk met deze onbeleerde paarden en een paard met gedragsproblemen. Het programma en de deelnemende paarden zijn inmiddels bekend.

Over Gert
Door de jaren heeft Van den Hof met zijn methode honderden paarden zadelmak gemaakt. Door de ervaring en kennis die hij hierbij opdeed, is Gert inmiddels een expert... Lees meer...

Bron: KNHS

Win kaarten voor Indoor Brabant

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids
Op donderdagavond 10 maart gaat Indoor Brabant van start met een zeer gevarieerd programma dat zal bestaan uit dressuur, eventing en springen en jij kunt daar bij zijn!

De avond wordt geopend door de dressuurruiters die zich middels kwalificatiewedstrijden hebben weten te plaatsen voor de wedstrijd voor Viertallen. Na het dressuurprogramma verschijnen de eventing ruiters in de ring. Zij zullen een parcours rijden met normale hindernissen en enkele natuurlijke hindernissen die zowel in de Brabanthal als in de paddock... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids 

Win VIP kaarten voor de première van Horse of Kings, Thief of Hearts

Horse of Kings, Thief of Hearts. Foto: Horse Lifestyle
Filmmaker Mario Dirkx wilde een documentaire film te maken over het oudste Spaanse paardenras, het Kartuizer paard, beter bekend als de Cartujano. Dirckx startte een crowdfundingsactie om de documentaire te kunnen bekostigen en deed dit met succes, want aanstaande zondag gaat de film in première in Breda en jij kunt er bij zijn!

De inspiratie voor de documentaire haalde Dirkx uit zijn eigen achtertuin, waar zijn nieuwsgierigheid om meer te weten te komen over het ras werd opgewekt door de aanwezigheid van... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / Horse Lifestyle

Nieuwe aftershave ruikt naar paardenzweet en mannengeur

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids
Het wordt door Lee Kynaston, journalist van The Telegraph, het ultieme wapen voor massa verleiding genoemd. De nieuwe aftershave van Liquides Imaginaires heet Peau de Bête, wat zoveel betekent als ‘huid van het beest’. De makers hebben de dierlijke geur van paardenzweet proberen te vangen in de nieuwe mannengeur.

De slogan voor de geur is vrij vertaald, “een met sensualiteit omhulde geur bestaande uit een mengeling van mens en dier”.

Mocht je je afvragen waar het menselijke deel van de... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: The Telegraph

Documentaire Perfect Horse vanaf 1 oktober in de bioscoop

Perfect Horse
Regisseur en cameraman Hans Fels, onder meer bekend van de documentaire Darwins verstekeling, maakte naar aanleiding van het boek ‘Dier, bovendier’ van Frank Westerman, een film over 400 jaar fokgeschiedenis van de Lippizaner een zoektocht naar de vervolmaking van het perfecte paard.

De ruim negentig minuten durende documentaire verteld over de geschiedenis van de Lippizaner, hét paard van de Keizer van de Oostenrijks Hongaarse Dubbelmonarchie. De Habsburgse adel had het alleenrecht op het bezitten en berijden van de prachtige Lippizaner.

De... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: publicity company / paardenponygids

12

Laatste nieuws