Paardensport nieuws

123..223

Tryon: Goud voor Sanne Voets, brons voor Nicole den Dulk

Sanne Voets met Demantur. Foto: Tabitha de Bie

De eerste gouden medaille voor Nederland is een feit. Vandaag heeft Sanne Voets de eerste Nederlandse overwinning neergezet in Tryon met haar paard Demantur N.O.P. De paradressuur amazone kwam vandaag in de Grade IV aan start en reed naar een mooie 73.927 procent. De amazone vierde gisteren nog haar verjaardag en vandaag volgde dus nog eens de kers op de slagroom met een klinkende overwinning.

De Deense amazone Susanne Jensby Sunesen maakte het nog even extra... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Tryon: wereldtitel eventing voor Rosalind Canter

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Eventing amazone Rosalind Canter heeft vandaag de gouden medaille in de wacht gesleept in Tryon. De Britse amazone behaalde naast haar individuele gouden medaille ook nog een gouden teammedaille na het afsluitende springparcours van vandaag.

Met de grote Allstar B (v. Ephebe Forever) wist Canter probleemloos door het, voor menig combinatie, lastige springparcours heen te komen. Doordat haar concurrente Ingrid Klimke ook nog een onfortuinlijke fout maakte was het eindresultaat voor de Britse de wereldtitel en het goud.

Ingrid Klimke... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / 

Spanning bij KNHS Eventing kampioenschap pony’s

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Zaterdag werd in het Gelderse Gelselaar het KNHS Eventing Kampioenschap voor pony’s verreden. Voor deze gelegenheid en het 60 jarig bestaan van de Bollert Brons was er een compleet nieuw parcours aangelegd. De route ging in tegenovergestelde richting ten opzichte van voorgaande jaren. Toch lieten de deelnemers zich hierdoor niet verrassen, want er werd zeer goed gereden in de cross.

In beide categorieën van de klasse L waren de verschillen na de dressuur minimaal. Dus konden de ponyruiters zich geen fouten... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Saskia van Heesch en Stan van Eijk KNHS Kampioenen Enkel- en Tweespan Klasse Z

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Na twee keer het zilver te hebben gewonnen liet vanmiddag Saskia van Heesch zich huldigen als KNHS kampioene Enkelspan in de klasse Z bij Driving Event Hulsberg. Van Heesch legde de basis voor de overwinning door haar solide dressuurproef, die ze won. Stan van Eijk pakte in zijn thuiswedstrijd de titel bij de tweespannen in de klasse Z. B-kaderlid Van Eijk won de dressuur en de marathon zodat het kampioenschap hem niet meer kon ontgaan.

Bij het... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Tryon: Nederlands eventingteam voorlopig achtste na dressuur

Renske Kroeze. Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Na twee dagen dressuur staat het Nederlandse eventingteam in het tussenklassement met 88.8 punten op een voorlopige achtste plaats. Raf Kooremans noteerde met Henri Z het hoogste Nederlandse resultaat met 27.7 strafpunten.

Renske Kroeze reed een persoonlijk record met Jane Z en noteerde 29.5 strafpunten en Alice Naber Lozeman werd met ACSI Harry Belafonte het streepresultaat met 39.9 strafpunten.

Ook Merel Blom noteerde een nette score met 31.60 strafpunten en kijkt uit naar de crosscountry die voor morgen op het programma staat. “De cross is... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: KNHS / Paard & Ponygids

Tryon: Vijfde plaats voor Oranje dressuurteam

Edward Gal en Glock's Zonik. Foto: Tabitha de Bie

De Oranje dressuurruiters zijn als vijfde geëindigd op het WK in het Amerikaanse Tryon. Als laatste starter voor Team NL reed Edward Gal gisteravond een sterke proef met Glock’s Zonik N.O.P.. Het goud ging zoals verwacht naar de oppermachtige Duitse formatie met een monsterscore van 84.829 procent voor Isabell Werth en haar oogappel Bella Rose

Bij het binnenrijden van Edward Gal en GLOCK’s Zonik was al duidelijk dat er geen medaille... Lees meer...

Bron: KNHS 

Tryon: bizar verloop endurancewedstrijd

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

De enduranceruiters beten vandaag het spits af bij de start van de Wereldruiterspelen. Maar liefst 100 combinaties gingen na een chaotisch verlopen start. Daardoor vertrokken sommige deelnemers veel te laat en werd door de organisatie besloten om de wedstrijd na de eerste loop te herstarten.

Drie kwartier nadat de laatste deelnemer de eerste loop had uitgereden zou de wedstrijd voor alle deelnemers opnieuw worden gestart over de resterende 120 KM. Een wolkbreuk boven het terrein zorgde er na die herstart voor dat de... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / KNHS

Voorlopige vijfde plaats voor Nederlands dressuurteam in Tryon

Hans Peter Minderhoud met Dream Boy N.O.P. Foto: Tabitha de Bie

Na de eerste dag van de landenwedstrijd voor de dressuurruiters op de FEI World Equestrian Games, staan het Nederlandse team op een vijfde plaats. De achterstand op de nummers drie de Verenigde Staten en vier Engeland is echter minimaal.

Op deze eerste dag kwamen voor Team NL Madeleine Witte-Vrees met Cennin en Hans Peter Minderhoud met GLOCK´s Dream Boy N.O.P. aan de start. Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS en bij... Lees meer...

Bron: KNHS

Tryon: Oranje Reiningteam negende, goud voor VS

Rieky Young. Foto: Tabitha de Bie

Nadat gisteren alle paarden al met groenlicht door de Jog (veterinaire keuring) zijn gekomen mochten de Oranje reiningcombinaties vandaag van start in de landenwedstrijd en de eerste individuele kwalificatie. Nederland eindigde op een negende plaats in het landenklassement en de Verenigde Staten maakten hun favorietenstatus waar door de landenwedstrijd te winnen. Zilver was er voor het Belgische team en het brons ging naar Duitsland.

Het Nederlandse team bestond onder leiding van bondscoach Robert Overbeek en bestaat uit drie in Nederland gevestigde ruiters,... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids /KNHS

Demi van Nispen aan de slag als trainingsleider tuigpaardhengsten

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Henk Hammers is al jarenlang trainingsleider van zowel de spring-, dressuur- en Gelderse paarden als de tuigpaarden op het KWPN-centrum. Als volgend voorjaar de nieuwe lichting tuigpaardhengsten naar het centrum komen voor het verrichtingsonderzoek, komen zij onder leiding te staan van Demi van Nispen. Dit besluit is gisteravond genomen in de Fokkerijraad.

De bijna 22-jarige amazone en rijder heeft ondanks haar jonge leeftijd al een berg ervaring in het klaarmaken van jonge paarden. Zowel dressuurpaarden als tuigpaarden, hackney’s en Friezen heeft zij... Lees meer...

Bron: Persbericht KWPN

123..223

Laatste nieuws