Paardensport nieuws

123..193

Hermes Ryan onder Simon Delestre naar overwinning GP Hermès

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids
In Saut Hermès kreeg vanmiddag Hermes Ryan de kampioensdeken omgehangen. Onder het zadel bij Simon Delestre was de 13-jarige ruin de allersnelste in de 14 combinaties tellende barrage.

Negenveertig internationale combinaties gingen vanmiddag van start de de Grote Prijs van Hermès. Onder hen twee Nederlanders, Harrie Smolders met Cas 2 en Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero. Voor Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero hield de wedstrijd op na 3 onfortuinlijke springfouten in het lastige 1.60m parcours. Anders was het voor Harrie Smolders en... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Hoekstra razendsnel in Grote Prijs; Jackpot voor ‘paardloze’ Olsmeijer

Jelmer Hoekstra en Eric Morssinkhof 2

Supersnel was hij in de barrage van de 1.40m Grote Prijs, zaterdag 17 maart tijdens de Voorjaarsjumping op PSC Lichtenvoorde: Jelmer Hoekstra met Elentrix Hedoniste (v. Ogano Sitte). Ruim voldoende voor de eerste plek, maar toch ging een ruiter zonder paard er met de jackpot vandoor. Kevin Olsmeijer mocht de cheque van 1000 euro ophalen, voor de beste combinatie over twee van de drie Grote Prijzen afgelopen winter in Vragender.

Het was een spannende ontknoping. Elf combinaties dongen in de barrage mee naar de... Lees meer...

Bron: Persbericht PSC Lichtenvoorde

Slotdag KNHS Indoor Kampioenschappen sterk afgesloten

Micky Schelstraete gaat voor goud. foto: Tabitha de Bie

De laatste dag van de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur 2018 bood een gevarieerd programma. Van B-dressuur voor paarden tot en met de ZII voor D/E pony`s kwam voorbij. Kampioen in de toprubriek voor de pony’s werd Micky Schelstraete met haar ervaren schimmeltje Elin’s Noncisdador.

In de zwaarste klasse van de vandaag verreden Indoorkampioenschappen voor pony’s, de ZII voor D/E pony’s, ging het goud naar Micky Schelstraete met de ervaren Elin’s Noncisdador. Al in de eerste proef... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Romy Bemelmans en Hiphop pakken titel in klasse M2

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids


Vandaag stond ook de klasse M2 op het programma van de KNHS Indoorkampioenschappen. Maar liefst 28 combinaties gingen van start in deze rubriek, met afgetekende voorsprong ging de overwinning naar Romy Bemelmans.

Het was een drukke dag voor de amazone uit het Limburgse Hulsberg. Ze kwam niet alleen aan de start in het M2 kampioenschap, maar streed ook mee in het ZZ-Licht. In die klasse bracht ze het tot de finale waarin ze zevende werd.

In de M2 bracht Bemelmans... Lees meer...

Bron: KNHS

Mara de Vries met Habibi DVB feestelijk naar titel

Mara de Vries met Habibi DVB. Foto: Tabitha de Bie

Mara de Vries heeft met de pas zesjarige Habibi DVB op overtuigende wijze de KNHS Indoorkampioenschappen in de klasse Z2 gewonnen. De combinatie was in beide vandaag verreden proeven om de Schaap en Citroen Juweliers prijs de beste.

“Ik wist dat ik foutloze proeven met Habibi kan rijden en dat het een goed paard is”, vertelt de kampioene trots. “Ik had de eerste proef echt al genoten, ik heb zo fijn gereden van begin tot eind. Habibi is... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Goud voor Daphne van Peperstraten en Greenpoint's Cupido

Daphne van Peperstraten. Foto: Tabitha de Bie


Het derde weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur is van start gegaan. Vandaag werd er strijd geleverd in de hoogste klassen van de basissport. In de klasse ZZ-Licht ging het goud naar Daphne van Peperstraten.

Met twee overwinningen reed Daphne van Peperstraten haar Greenpoint’s Cupido vandaag naar het KNHS Indoorkampioenschap in de klasse ZZ-Licht. De junioren amazone koos er voor om niet haar vorig jaar behaalde titel bij de junioren te verdedigen, maar een... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Z1 Indoor kampioenstitel voor Febe van Zwambagt en FS Love Story

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Ze ging vanmorgen als allereerste van start, zette als enige een score neer boven de 70 procent en mag zich nu de Indoor Kampioene in de klasse Z1 noemen. We hebben het hier over Amazone Febe van Zwambagt en haar paard FS Lovestory (v. Lord Loxley).

Vorig jaar was de amazone ook al succesvol, toen won ze het ZZ-licht met RS2 Emporio en het Z1 met FS Lambada. Dit jaar wist de amazone dus weer beslag te leggen op de titel met de... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: KNHS

Wereldbeker dressuur keert terug naar Mechelen

Foto: Tabitha de Bie


In 1999 werd Arjen Teeuwissen de eerste winnaar van de Wereldbeker dressuur op Jumping Mechelen. Op 28 december 2011 won Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival de laatste World Cup Dressuur voor een uitverkochte Nekkerhal. Na dertien jaar viel het doek over de WB in de Mechelse Nekkerhal omdat de FEI besliste het aantal Wereldbekers te beperken.

Ondanks deze tegenslag bleef de Mechelse Christmas Horse Show de dressuurruiters steunen door een CDI te organiseren. Voor de Belgische dressuurruiters is Mechelen... Lees meer...

Bron: persbericht Jumping Mechelen

Grote namen aan start van de Global Champions League 2018

Vader en zoon Van der Vleuten samen in team Madrid in Motion. Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids
Vandaag is de deelnemerslijst aan de Global Champions League bekend gemaakt en op die lijst staan grote namen uit de springsport.

Tijdens een intensieve periode na afloop van het seizoen hebben teameigenaren en managers alles uit de kast gehaald om de beste ruiters en de meest talentvolle coming stars binnen te halen voor het derde seizoen van de GCL. Het gegarandeerde prijzengeld van dit seizoen van € 35 miljoen zal worden uitbetaald aan de beste individuele en teamruiters. Dat is inclusief de € 12 miljoen die te... Lees meer...

Bron: persbericht Global Champions League

Rolex Grand Slam winnaar Niels Bruynseels:“een eer om hier te mogen rijden”

Niels Bruynseels met Gancia de Muze. Foto: Tabitha de Bie

Zojuist is in De Brabanthal een geëmotioneerde Niels Bruynzeels gehuldigd als eerste Rolex Grand Prix winnaar van The Dutch Masters.“Het is een grote eer om hier te mogen rijden met de beste ruiters ter wereld en om dan ook nog te winnen is geweldig", reageerde de ruiter tijdens de huldiging. De overwinning legt hem overigens geen windeieren, de hoofdprijs van vandaag is maar liefs 264.000 euro.

13 in barrage

Het parcours bracht vandaag menig combinatie... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

123..193

Laatste nieuws