Paardensport nieuws

123..211

België wint Nations Cup in Rotterdam, derde plaats voor Nederland

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Met overmacht heeft het Belgische springteam vanmiddag de Nations Cup in Rotterdam gewonnen. Met zes foutloze omlopen wisten de vier Belgische springruiters als enige de nul vast te houden. Het Duitse team eindigde met in totaal vier strafpunten op de tweede plaats.

De Nederlandse springruiters eindigden in puntenaantal ex aequo met het team van Zwitserland en de Verenigde Staten. Na wat rekenwerk was het toch team Oranje dat mocht terugkeren in de piste voor de prijsuitreiking.

Het goed gevulde stadion... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Niklaus Rutschi roetsjt naar winst in Rotterdam

Niklaus Rutschi wint met Carassina. Foto: Tabitha de Bie


Voorafgaand aan de Nations Cup stond er als opwarmertje voor het publiek nog een 1.45m rubriek op het programma, die op snelheid moest worden verreden. Niklaus Rutschi pakte daarin de overwinning na een razendsnelle omloop met zijn Carassina.

Rutschi kwam als elfde de arena binnen met de schimmelmerrie Carassina (v. Colman) en reed daar een razendsnelle omloop in slechts 51.43 seconden. Er werden vervolgens verwoede pogingen gedaan om de Zwitser van zijn koppositie af te rijden, maar... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Nederlands dressuurteam wint landenwedstrijd in Rotterdam

Nederlands dressuurteam wint landenwedstrijd in Rotterdam. Foto: Tabitha de Bie

De landenwedstrijd dressuur werd vanavond in de eindstrijd in het voordeel van Nederland beslist. Het team van bondscoach Rien van der Schaft wist zich na de kür op muziek met één punt verschil verzekerd van een gouden medaille.

De landenwedstrijd ging dit jaar gepaard met een nieuw FEI format, waarbij niet de percentages meetelden, maar de plaatsing in het klassement. Na de Grand Prix op donderdag stond Nederland met Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Madeleine Witte-Vrees... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Hans-Dieter Dreher ongeslagen naar overwinning in Rotterdam

Hans-Dieter Dreher met Embassy II. Foto: Tabitha de Bie


Hij bleef ongeslagen in de 11 combinaties tellende barrage van het Championship of Rotterdam en daarmee werd Hans-Dieter Dreher vanmiddag de absolute winnaar van het Kampioenschap van Rotterdam.

In het basisparcours gebouwd door Alan Wade en Louis Konickx werd vandaag al een eerste schifting gemaakt, waarbij 38 van de in totaal 49 combinaties de eindstreep niet wisten te halen zonder springfouten of vroegtijdig afscheid van het parcours. Elf sterke combinaties wisten zich wel foutloos door het lastige parcours heen te werken, waarbij Doron Kuipers... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Ook kürwinst voor Gal en Voice, derde plaats voor Meulendijks

Edward Gal wint ook kür met Glock's Voice. Foto: Judith Kuivenhoven - judimage.nl

Edward Gal heeft vandaag ook de 3* kür op muziek met Glock's Voice op zijn naam weten te schrijven. Anne Meulendijks eindigde met haar Mdh Avanti N.O.P. op een hele mooie derde plaats.

Met nog drie combinaties te gaan bestond vanmiddag de volledige top acht in de kür op muziek uit Nederlandse combinaties aangevoerd door Anne Meulendijks die met Mdh Avanti N.O.P. (v. United) naar een prachtige score wist te rijden van 76.920 procent.... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Lyle wint 3* Special, Witte-Vrees rijdt Charmeur naar vijfde plaats

Adrienne Lyle met Horizon. Foto: Tabitha de Bie


De Amerikaanse amazone Adrienne Lyle heeft vanmorgen in Rotterdam de CDI3* Grand Prix Special gewonnen. Lyle zette met de 11-jarige Oldenburger merrie Horizon (v. Hotline) onder toeziend oog van haar teamgenoten de hoogste score neer met een percentage van 70.681 procent.

De Zweedse Juliette Ramel liep met Wall Street Jv (Wie Weltmeyer) naar een mooie tweede plaats. Het verschil met de score van Adrienne Lyle was met 70.660 procent minimaal. De Italiaanse dressuurruiter Riccardo Sanavio wist met Glock’s Federleicht Sanavio (v. F... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Lars Kersten legt het af tegen Italiaanse winstpakker

Lars Kersten met Dobbey op CSI de Peelbergen. foto: Equitext


Helemaal zonder Nederlands randje was de zege in de Longines rankingproef over 1.45m vanavond niet. De winnaar, Giampiero Garofalo, rijdt sinds 6 maanden voor de stallen van Kees van den Oetelaar in Schijndel. Met Chacco Blue-telg Virko Minotais hield de Italiaan Lars Kersten op een seconde afstand. Daarmee werd de ruiter uit Egchel op plaats vier de beste Nederlander in de GP-kwalificatie proef.

15 van de 88 combinaties kwamen retour in de barrage na het springen van het... Lees meer...

Bron: Persbericht Equestrian Centre De Peelbergen

Verlooy blijft Fredericson voor in Grote Prijs van Rotterdam

Jos Verlooy wint Grote Prijs van Rotterdam. Foto: Tabitha de Bie


Met een goede tip en een steuntje in de rug van zijn trainer en Global Champions League teamgenoot Harrie Smolders heeft Jos Verlooy vanavond de Grote Prijs van Rotterdam in de wacht gesleept. De Belgische springruiter reed een razendsnelle foutloze barragerit met de schimmelhengst Caracas en klokte af op 43.69 seconden en was daarmee een krappe seconde sneller dan de nummer twee Peder Fredricson.

Parcoursbouwer Alan Wade had het de combinaties niet makkelijk gemaakt. Samen met Louis... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Rentree Glock’s Voice beloond met winst

Edward Gal en Glock's Voice. Foto: Judith Kuivenhoven - judimage.nl

De inmiddels 16-jarige Glock’s Voice schitterde al enige tijd in afwezigheid, maar vandaag was de zwarte hengst weer in vol ornaat te bewonderen in de CDI3* Grand Prix in Rotterdam. Op volle sterkte zo bewees hij onder zijn ruiter Edward Gal, want na een keurige proef werd het tweetal beloond met 74.261 procent en daarmee kwam de combinatie op de eerste plaats terecht.

De Zweedse Tinne Vilhelmson Silfven stond, voordat Edward Gal haar voorbij ging in het klassement, aan de leiding met... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Jeroen Dubbeldam te snel voor Lisa Nooren en Leopold van Asten

Jeroen Dubbeldam met Gioia van het Neerenbosch. Foto: Tabitha de Bie

Jeroen Dubbeldam kwam vanmiddag als dertiende starter de Rotterdamse arena binnen met de 12-jarige Gioia van het Neerenbosch en reed daar een magistrale omloop in slechts 58.94 seconden. Als enige bleef deze combinatie onder de 59 seconden en dat leverde de combinatie de overwinning op in deze rubriek en een mooie opwarmer voor de Grote Prijs van Rotterdam die later vandaag verreden zal worden. 

Lisa Nooren kwam nog het dichtst in de buurt van de tijd van Dubbeldam.... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

123..211

Laatste nieuws