Overig nieuws

123..57

Niels Kersten neemt stokje over in 1.40m finale

Niels Kersten net Checker. Foto: Eva van Adel


Niels Kersten eindigde vanavond als beste Nederlander op plaats drie in de hoofdproef op CSI de Peelbergen. Bijna alsof de gebroeders Kersten een estafette lopen, want gisteravond nam zijn tweelingbroer Lars de honneurs waar. De winst in de 1.40m proef viel in handen van João Victor Castro uit Brazilië, gevolgd door Oostenrijker Robert Puck.

Van de 63 gekwalificeerde combinaties in de finaleproef wisten er 13 een barrageticket te scoren. “Ik had eigenlijk gedacht dat er meer nullers zouden zijn. Technisch gezien stond... Lees meer...


Jeroen Dubbeldam met nipt verschil op twee in Geesteren

Jeroen Dubbeldam Gioia PB. Foto: © Loes Wielheesen

Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks (v. Nagano x Skippy) lukte het regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam vrijdagmiddag bijna als winnaar te mogen wegrijden van een splinternieuwe Mercedes Smart Fourfour. Maar met zijn tijd van 64,95 seconde in de wedstrijd over 1,50 direct op tijd om de Roelofs Groep Prijs voor het CSI4 slaagde Dubbeldam er net niet in de Luxemburgse Charlotte Bettendorf met haar dertienjarige bruine merrie Raia D’helby van de eerste plaats te verdringen.

Jeroen Dubbeldam moest... Lees meer...

Bron: Persbericht CSI Twente

Bolesworth Elite Auction houdt hoge niveau vast

Up in the air Z (Untouchable x volle zus Big Star). Foto Wendy Scholten

Met een gemiddelde prijs van 17.933 pond (20.600 euro) per veulen heeft de Bolesworth Elite Auction het hoge niveau van vorig jaar vast weten te houden. Hoe later op de avond, hoe sneller de teller steeg in de VIP-tent van de Equerry Bolesworth International Horse Show. Het slotstuk Up in the Air Z (v. Untouchable) uit de volle zus van olympisch kampioen Big Star werd door de Britse springruiter Jay Halim aangekocht voor de topprijs van 24.500 pond (28.077 euro).

Up in the... Lees meer...

Bron: persbericht Flanders Foal Auction

Bondscoach Wim Schröder neem Japanners mee naar Arnhem

Wim Schröder coacht de Japanse springruiters. Foto FotoTrailer

Met de Asian Games in Jakarta, Indonesië en de Wereldruiterspelen in het AmerikaanseTryon op het programma dit jaar, is Outdoor Gelderland een belangrijk meetpunt voor de Japanse springequipe. Bondscoach Wim Schröder is blij dat hij met ‘zijn’ Japanners terecht kan in Arnhem. “Een topconcours, met goede bodems en super faciliteiten. Ik kijk ernaar uit.”

Ruim een jaar is Tubberger Wim Schröder nu bondscoach van het Japanse springteam. Een mooie job, zo zegt hij zelf. “Het kostte wel... Lees meer...

Bron: Persbericht Outdoor Gelderland

Prof. dr. Sloet voorzitter Commissie van Deskundigen KPW

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Na de overname van het Keurmerk Paard en Welzijn (KPW) door de Sectorraad Paarden (SRP) is het enige tijd stil geweest. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de organisatie achter het keurmerk professioneel vorm te geven zodat de keuringen kunnen starten en keurmerken kunnen worden uitgegeven.

Inmiddels is de Stichting Welzijn Paard opgericht die de uitgifte van keurmerken op zich zal nemen. Voor de inhoudelijke toetsing van het keurmerk en de uit te voeren keuringen is een Commissie van Deskundigen opgericht.... Lees meer...

Bron: Persbericht KWP

Online bieden tijdens Flanders Foal Auction

Casillo (Casall x Guidam x Carthago), auction foal in Bonheiden. His dam is half-sister to Casallo Z

Flanders Foal Auction innoveert verder. Om aan de wens van de buitenlandse markt te voldoen wordt voor de veulenveiling in Bonheiden een online biedsysteem geïntroduceerd. Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts hebben een samenwerking beklonken met het Rotterdamse bedrijf WeAuction BV.

Online bieden vanaf de computer of telefoon is niet nieuw voor hippische veilingen, maar verdiende een upgrade vanwege vertragingen tussen een online bod en de daadwerkelijke veiling. De biedingen via het online kanaal van WeAuction komen zo snel als het... Lees meer...

Bron: persbericht Flanders Foal Auction

Onbekende ziekte op Stal Mansour blijkt toch Droes

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids


Recent is er veel (landelijke) media aandacht geweest voor problemen op stal Mansour in Arnhem, waar meerdere paarden mogelijk getroffen zouden zijn door een onbekende ziekte. De symptomen die de paarden vertoonden leken op droes, maar dit werd in eerste instantie door laboratorium onderzoek niet bevestigd. Afgelopen weekend zijn er in overleg met de dierenarts van het bedrijf meerdere monsters aangeleverd bij de Gezondheidsdienst voor Dieren die vandaag met spoed onderzocht zijn op droes en ter uitsluiting ook op rhinopneumonie. Op deze monsters... Lees meer...

Bron: Persbericht Sectorraad Paarden

Oranje Young Riders bezwijken niet onder druk en pakken goud

Goud voor Young Riders team 2018. Foto: FotoTrailer

De tweede dag van het Dutch Youngster Festival stond in het teken van stressbestendigheid. Voor de organisatie die met 64mm regenwater overspoeld werd terwijl de landenwedstrijd junioren nog maar net begonnen was en voor het Young Riders team dat in een barrage moest knokken voor het goud.

Het programma werd over de kop getrokken nadat de piste in een vijver veranderde. De Nations Cup voor junioren is verhuisd naar... Lees meer...

Bron: persbericht Dutch Youngster Festival

Van Reine en Frens nemen de leiding op NK eventing Renswoude

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

In Renswoude zijn vandaag de Renswoude Horse Trials van start gegaan met het onderdeel dressuur in de klassen CCI1*, CCI2*, CIC2* en de CIC3*. In de CCI1* en CCI2* rubrieken gingen ook de deelnemers van het Nederlands Kampioenschap van start.

NK Junioren

Bij de junioren gaat Thierry van Reine met zijn 12-jarige BWP paard Piet (v.... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / rechenstelle

Help! Het onweert!

Foto: Shutterstock

De afgelopen dagen heeft iedereen in meer of mindere mate wel iets meegekregen van de hevige regen- en onweersbuien die over ons land zijn heengetrokken en als we de weersvoorspellingen mogen geloven staan ons nog meer van deze buien te wachten. Maar wat moet je doen als op buitenrit of op wedstrijd bent en er trekt een onweersbui over?

10 secondenregel

Tijdens je buitenrit of op wedstrijd kan je overvallen worden... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / Sportzorg.nl

123..57

Laatste nieuws