Shanghai Swans stevig aan kop na winst in Mexico

Shanghai Swans. Foto: GCL / Stefano Grasso

In Mexico hebben de Shanghai Swans hun tweede overwinning behaald na het rijden van twee spannende wedstrijden en daarmee staat het team inmiddels stevig bovenaan het klassement.

In de eerste wedstrijd wisten maar liefst zeven teams foutloze omlopen te rijden en daarmee hadden al deze teams zicht op de overwinning in de tweede etappe van de Global Champions League. Maar de tweede wedstrijddag verliep niet voor alle teams zoals gepland. Het pittige parcours werd door geen enkele ruiter foutloos gereden en daarmee werd het uiteindelijk nog een zinderend spannende ontknoping.

Uiteindelijk bleken wederom de Shanghai Swans de sterkste combinaties te hebben ingezet. Daniel Deusser en Peder Fredericsen kwamen uit op totaal vier strafpunten en eindigden daarmee bovenaan in het klassement. Bart Bles reed twee foutloze omlopen en wist samen met teamgenoot Simon Delestre beslag te leggen op een mooie tweede plaats. Daarmee verzamelden kostbare punten voor team Hamburg Giants. Ook Jos Verlooy en Laura Kraut mochten de sombrero’s opzetten vanwege de behaalde derde plaats voor team Monaco Aces.

Klassement

In het klassement gaan de Shanghai met twee overwinningen uit twee etappes aan de leiding met in totaal 60 punten. Team New York Empire volgt op plaats twee met in totaal 35 punten. De St Tropez Pirates staan met eveneens 35 punten op een voorlopige derde plaats, gevolgd door de London Knights met 34 punten op plaats vier. Het team van Bart Bles stijgt in het klassement naar de vijfde plaats met in totaal 33 punten.

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / GCL

Laatste nieuws