10 huldigingen in 3e weekend KNHS Indoorkampioenschappen

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Het derde weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen stond, net als de eerste twee weekenden, in het teken van de dressuur. Vrijdag 15 maart was de strijd om de titels voor de M2, Z1, Z2 en ZZ-L paarden. Zaterdag 16 maart kwamen de pony’s weer in actie op de KNHS Indoor Kampioenschappen 2019. Zij streden in de klassen Z1 cat D/E, Z2 cat D/E, Z1/Z2 cat C en L2 alle categoriën. Ook werd zaterdag het kampioenschap B paarden verreden. Floor van Kempen (Beuningen) en Echt Mooi wonnen de titel in de klasse ZZ-licht. Evi van Rooij (Den Dungen) won met King Stayerhof's Jango het koningsnummer op zondag, de Felix Hippische Juristen prijs klasse Z2 cat. D/E.

Vrijdag 15 maart
Het is weer Echt Mooi voor Floor van Kempen
Floor van Kempen en Echt Mooi gingen op herhaling in Ermelo. Ze wonnen zowel de eerste proef als de Kür op Muziek en daarmee de titel in de klasse ZZ-licht. Op de Hippiade afgelopen zomer waren ze ook al de beste in het Z2. “Ja, dit is echt mooi”, lacht Floor, die haar paard rijdt voor een Oekraïnische pupil van Adelinde Cornelissen.

Lars op de hoogste trede in Z2
“Leuk, mooi”, is kort en krachtig de reactie van Lars op ’t Hoog die met Handretti overtuigend de KNHS-Indoortitel in de klasse Z2 won. “Ik won beide proeven. Hij liep gewoon fijn.” De Brabander stond op de hoogste trede van het podium, geflankeerd door Romy Bemelmans die zilver won met Hiphop en Joyce van Opbergen die het brons pakte met Haronia-Donna.

Meike Kroot kampioene Z1 'met een lekker gevoel'

De eerste kampioene van het derde weekend KNHS Indoorkampioenschappen werd vrijdag gehuldigd. Meike Kroot won de klasse Z1 met Heante MKD en liet haar collega’s Elisabeth Geluk en Floor Vos nipt achter zich. “Het was heel erg spannend”, vertelt Meike Kroot lachend.

Hattrick voor Saskia van Es en Italo

Met haar overwinning in het KNHS Indoorkampioenschap klasse M2 scoorde Saskia van Es met haar paard Italo een hattrick. Drie opeenvolgende kampioenschappen winnen ze al goud, in het L2 en vorig jaar op de Hippiade in het M1. Vorige week veroverde Saskia ook al de titel in het L2 met haar jongere paard Jaccardo. “Ik ben super tevreden, uiteraard.”

Zaterdag 16 maart
Titel is mooiste verjaardagscadeau voor Evi van Rooij
“Dit is wel het mooiste cadeau wat ik had kunnen krijgen”, straalt Evi van Rooij, die in Ermelo haar 15e verjaardag vierde. “Ik wilde gewoon twee fijne proeven rijden en had dit echt niet verwacht.” In een nek-aan-nek-race met Micky Schelstraete wist Evi van Rooij met King Stayerhof’s Jango het goud uit het vuur te slepen in de koningsklasse, de Z2-DE. Brons ging naar Lilli van den Hoogen en de met veel schwung bewegende Martinez Candyman, die opviel door zijn uitstraling en mooie type.

Z1/DE kampioene Lynn Peijnenburg: ‘De proef ging precies zoals ik had gehoopt’

“De proef ging precies zoals ik had gehoopt”, vertelt Z1/DE kampioene Lynn Peijnenburg, die de mooie ruin Sulaatik’s Vingino reed. Het podium bestond in deze klasse verder uit de amazones Maureen Mooren (tweede met PP Goo Looking) en Romee van Geel (derde met Casimir de Luxe). Alle drie komen ze uit de provincie Brabant.

Marcella Berends hoopt ook volgende week op een wonder
Wanneer Z1/Z2, cat C kampioene Marcella Berends van het podium stapt is haar blik alweer gericht op volgende week. “Dan doe ik mee met het springkampioenschap in het L en Z.” Over deze titel is de amazone uit Emmer-Compascuum tevreden. “Mooi. Ja, zeker. Ik reed als eerste en dat is al spannend.” Zilver was er voor Gwen Troquet (Wijnandsrade) met Zandberg's Diva en het brons ging naar Esmee Boers (Nieuw-Vennep) met Roosendaal's.

Mirte Kogelman wint met New Forest dekhengst L2, AB
De twaalfjarige Mirthe Kogelman is de nieuwe KNHS-Indoorkampioen in de klasse L2, A/B. Ze reed de goedgekeurde New Forest hengst Comme’s Forest Dille naar de titel. “Soms is hij wel sterk, maar vandaag was hij heel fijn en lette goed op”.

Brabantse Naita van der Velden kampioene L2 cat C.
Ook de kampioene van de klasse in het L2, categorie C komt uit Brabant, de bakermat van de dressuur lijkt het wel. Naita van der Velden komt uit Gemonde en reed haar fraaie pony Woldberg’s Tobias naar het goud. Ellemijn van Norel verdedigde met verve de kleuren van Gelderland (tweede) en de nummer drie, Jamie Boeve, komt uit Overijssel.

Veerle van Hof doet het nog beter dan trainster Romy Bemelmans
Voor Veerle van Hof en haar fanclub wordt de lange reis terug naar het Zuid-Limburgse Hulsberg een mooie. De auto is volgeladen met versierselen die horen bij de titel in de klasse L2, categorie D/E. Een mooi succes ook voor haar trainster Romy Bemelmans, die mede-eigenaresse is van haar pony Equine Parks Xander. Romy won gister zelf zilver in de klasse Z2 bij de paarden. Het was Limburg dat de kampioene leverde, Brabant vulde het podium met Floor Kempenaars (tweede met Armano) en Nina van Rooij (derde met Amigo).

Ongelooflijk resultaat voor Richella Nijen Twillaar in de B
De laatste rubriek van het KNHS Indoorkampioenschap dressuur voor paarden, de klasse B, werd een overwinning voor Richella Nijen Twillaar met de zesjarige ruin Incredible SQBS. De combinatie van De Bosruiters uit Den Ham ging van kop af aan de leiding met een percentage van 70,833. Jill Klein won zilver met de vijfjarige Jock I&S, het brons ging naar Kim Alting en de vierjarige Kahlua N.


Bron: persbericht KNHS

Laatste nieuws