Nicole den Dulk en Frank Hosmar sluiten Doha af met kürwinst

Nicole den Dulk en Frank Hosmar. Foto: Tabitha de Bie

Nicole den Dulk en Frank Hosmar moesten het de afgelopen dagen steeds met een tweede plaats doen. Vandaag kwam daar verandering in. Beide paradressuurruiters sloten de internationale dressuurwedstrijd in Doha af met winst.

Nicole den Dulk en Wallace N.O.P. zetten vandaag alles op alles in de afsluitende kür in de Grade II en vandaag was de combinatie als vanouds te bewonderen en dat wist de jury te waarderen. De combinatie kreeg de winnende score toebedeeld en sluit het avontuur in Qatar glansrijk af.

Ook Frank Hosmar wist met Guetta de winst te pakken. In de Grade V moest Hosmar de afgelopen twee dagen de Belgische Ciska Vermeulen steeds voor zich dulden, maar vandaag kwam daar verandering in. De goed gereden kür resulteerde in een score van ruim 76.250 procent en daarmee sloeg Hosmar een gat van krap twee procent met de nummer twee.

Annemarieke Roling-Nobel slaagde er vandaag niet in een hattrick te scoren. Maar met twee overwinningen, teamzilver en een derde plaats voor de kür zal de amazone zeker niet ontevreden zijn over de geleverde prestaties met haar Doo Schufroo.

Lotte Krijnsen wist zich op de slotdag in Doha op het podium te rijden in de Grade IV. Met Zarienta zette de amazone met 72.042 procent de derde score neer in de rubriek. Demi Haerkens eindigde met een verdienstelijke 68 procent op een keurige vijfde plaats in het klassement.


Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / Alshaqab.com

Laatste nieuws