13 huldigingen in 2e weekend KNHS Indoorkampioenschappen

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Het tweede weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen stond net als het eerste geheel in het teken van de dressuur. Vrijdag 8 maart was de strijd om de titels voor de L1, L2 en M1 paarden. Zaterdag 9 maart kwamen de eerste pony’s in actie op de KNHS Indoor Kampioenschappen 2019. Zij streden in de klassen B, L1, M1 en M2.

M1 Kampioenschap voor Marjan van der Jagt

De eerste kampioen die dit weekend gehuldigd werd is Marjan van der Jagt. De ervaren amazone reed haar Jagers Irish Coffee naar een score van 70.944% en bleef daarmee nipt voor Cynthia Eggenkamp met Iwardo A F en Dirk Jan van de Water met Fidelio. Die respectievelijk 70.778% en 69.889% scoorden.
"Mijn paard wil nog wel eens spanning opbouwen tussen de andere paarden, dus ik was eigenlijk best blij met mijn eerste startplek. Toen was het nog lekker rustig”, vertelde de kersverse kampioene.

Ervaren Saskia van Es L2 kampioene

In de klasse L2 ging de KNHS titel naar de ook zeer ervaren Saskia van Es. Zij reed de pas vijfjarige vos Jaccardo waarmee ze vorig jaar al reserve kampioen werd in deze klasse. “Het is een van de beste paarden die ik op stal heb”, aldus Van Es. Kim Noordijk won het zilver op D’Joep en het brons ging naar Mara de Vries met Jalila DVB.

17-jarige Tom Verhoeven nieuwe kampioen in L1

De pas 17-jarige Tom Verhoeven is de nieuwe kampioen in de klasse L1. Tom zit nog een dag in de week op school en is daarnaast stalruiter bij amazone Kirsten Brouwer. Hij rijdt zijn troef Ichiban, gefokt door eigenaresse Kirsten Brouwer, nu ongeveer een jaar. “Ze was niet altijd makkelijk, maar Ik heb nu echt een band met dit paard en dat maakt het heel speciaal”, vertelt Tom stralend. Kim Koolen won op For Ferrero het zilver, gevolgd door Devenda Dijkstra met Hero.

Lindy Slagters droom is uitgekomen
Lindy Slagter mocht als eerste van de zaterdag de kampioenstitel in ontvangst nemen. In de klasse B, categorie A/B wist zij met 73,222% de hoogste score te rijden op haar pony Diamond’s Beau. Lindy: “Het allerleukste aan Beau vind ik dat hij heel graag voor je wil werken maar soms is hij wel een beetje schrikkerig, maar dat vertrouwen moet nog groeien.” Fardou Bosma mocht met de pony Skittle de reserve titel mee naar huis nemen. Nika Verbeek werd derde met Mirna.

Divoza prijs klasse B categorie C voor Yelin Kayalar

Yelin Kayalar werd met met Heidepeel’s Constantijn gehuldigd als kampioene in de klasse B cat. C, met een gemiddelde van 74,778% werd zij kampioen in de Divoza prijs klasse B. Jelin vertelt dat zij enorm trots is op haar pony!
Het was een spannende strijd want de nummer twee in deze categorie werd Isabella Karaljkovic. Met haar pony Dreamboy wist zij een score neer te zetten van 74,056% en schreef zij op instagram: ‘’Ik ben super trots op mijn knappe pony’’. Een stukje achter de nummer twee is met 72,111% Sophie van Rooij als derde geëindigd met de pony Willow Tree Garwyn.

Kebie Raaijmakers wint met grote voorsprong de Pavo prijs categorie D/E

Met maar liefst 77,278% heeft Kebie Raaijmakers met Pronk Stables Golden Boy de Pavo prijs categorie D/E gewonnen in de klasse B. Kebie is niet alleen actief in de dressuursport ook in de springsport doet zij het erg goed. Op de tweede plaats eindigde Marilyn Roelofs met Poppings Soraya. Op de derde plaats eindigde Jonne Liefhebber met Golden Jack.

Prins Beatle en Tess van den Hurk kersverse kampioenen klasse L1 cat. A/B
Vandaag maakten 11 combinaties de reis naar het KNHS centrum om te strijden om de kampioenstitel klasse L1 categorie A/B pony’s. Tess van den Hurk won de gouden medaille met haar pony Prins Beatle. Vorig jaar was zij met deze pony ook al kampioen in de klasse B. De proef van Tess werd beoordeeld met een score van 67,222%. Alle drie de juryleden plaatsen haar als eerste. Vlak achter Tess mocht Lisanne Backbier de reserve titel mee naar huis nemen. Op haar pony Devon Dh kreeg zij een percentage van 65,778%. De bronzen plak ging naar Annamerie Gommans en Silver.

Een podium met jongens in de categorie C

Vol trots stonden er twee jongens op het podium in de Felix Hippische Juristen prijs categorie C. De gereden percentages van de medaillewinnaars lagen erg dicht bij elkaar, maar met een nipt verschil ging de winst naar Sebastiaan Faas met de pony Udo DMV. Nick van Hoorn was de tweede man op het podium, hij bemachtigde het zilver met zijn pony Starlight. Met een heel klein verschil mocht Floor den Boer als enige dame op het podium het brons in ontvangst nemen.

Indoor kampioen titel D/E voor Carlijn van Mensvoort

De kersverse kampioene Carlijn van Mensvoort straalt van oor tot oor wanneer zij de oranje sjerp en medaille ontvangt. Zij vormde samen met haar pony Deanston Emelwerth een mooie combinatie en won de rubriek met 68,444%. De kampioene vertelt: “We hebben Dean nu 2 jaar en samen met mijn moeder zelf zadelmak gemaakt en beleerd. Ik krijg les van Janneke Reinders en mijn moeder. Al deze mooie successen zijn ook zeker te danken aan hun begeleiding." Diamond’s Dio onder Indy van de Beeten won het zilver en Lara van Gaal het brons.

Sophie van der Steen met Yellow Boy opnieuw Nederlands kampioen

Vorig jaar werd Sophie al kampioen op de Hippiade in de klasse L2 met Yellow Boy,op het indoorkampioenschap pakte zij opnieuw de titel, nu in de klasse M1. "Hij heeft vandaag heel erg goed zijn best gedaan. Nu krijgt hij een paar dagen vrij en natuurlijk heel veel snoepjes. De volgende wedstrijd die wij gaan rijden is Indoor Brabant", vertelt een trotse Sophie. In de Felix Hippische Juristen prijs was het zilver voor Sytske de Jong op Maurik’s Giorgio. Net achter Sytske eindigde Xena Krijnen met Sörbys Bentley op een derde plaats.

Moormann: 'We gaan nu hard verder trainen'

In de klasse M2 cat. D/E was de winnende proef voor Mery-Lou Moormann, zij reed een percentage van 68,611% met haar pony Fernando B. "Hij liep vandaag veel beter dan verwacht en hij voelde heel erg goed. We gaan nu hard verder trainen zodat we binnenkort de overgang naar Z1 kunnen maken", vertelt een trotse Mery-Lou. De zilveren medaille was voor Valerie Aaldering op haar pony De Goede Ree Now Or Nover. Ava Krause mocht met Jonkers' Liam de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Drentse Kyra Hingstman gaat opnieuw met het goud ervandoor
Tijdens de Hippiade in 2018 mocht Kyra Hingstman met haar pony Job al het goud mee naar huis nemen, maar ook dit jaar was zij opnieuw de beste in de gecombineerde klasse M1/M2 cat. A/B. Kyra is met verschillende pony’s actief in de paardensport en vertelt: “Job heb ik inmiddels 2,5 jaar en heeft mij al heel veel geleerd de afgelopen jaren. Hij is inmiddels mijn grote vriend! Met Job ben ik 2x Drents kampioen geworden en heb ik 1x brons op het NK gehaald. Afgelopen zomer ben ik zelfs Nederlands kampioen geworden.” Nina van Rooij won met Chico het zilver, gevolgd door. Kicky van Leeuwen met haar pony Puck.

Bridget Lock kampioene in laatste rubriek van de dag
In de gecombineerde M1/M2 rubriek voor C pony’s ging de winst naar de M1 combinatie Bridget Lock met Forest Gump. Zij werden door de juryleden unaniem op de eerste plaats gezet en scoorde ruim 69%. Een mooie afsluiting van de eerste dag van het indoorkampioenschap dressuur voor pony’s.
“Ik vind het heel erg leuk dat ik gewonnen heb en de proef ging heel erg goed. In de training is Forest het allerbeste in de uitgestrekte draf en dat ging vandaag in de proef ook het allerbeste”, vertelt Bridget. Bridget stond op het podium samen met Flore Woerts en Jill van Hooff.

Klik hier voor alle uitslagen
Bron: persbericht KNHS

Laatste nieuws