Nederlands Para-dressuurteam pakt zilver in Doha

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Op de tweede wedstrijddag in Doha, Qatar, heeft het paradressuurteam de zilveren medaille behaald. Met een teamtotaal van 407,930% wisten de Nederlanders het Ierse team ruimschoots voor te blijven, maar moesten ditmaal wel hun meerdere erkennen in het Belgische team dat de gouden plak in ontvangst mocht nemen.

De teammedailles werden vanmorgen uitgedeeld na afloop van de individuele proeven. En die individueel gereden proeven leverden opnieuw podiumnoteringen op voor Annemarieke Roling, Nicole den Dulk en Frank Hosmar.

Annemariek Roling-Nobel wist de jury opnieuw te overtuigen tijdens de individuele proef met Doo Schufroo. De amazone zag een totaalscore van 68.775 procent op haar protocol en dat was ruim voldoende voor de eerste plaats in de Grade IV. Frank Hosmar en Guetta wisten vandaag in de Grade V een sterkere proef neer te zetten dan gisteren, maar moesten toch met een fractie verschil toezien hoe de winst naar de Belgische amazone Ciska Vermeulen ging met een tweede plaats tot gevolg. Nicole den Dulk en Wallace moesten evenals gisteren de Britse amazone Julie Payne voor zich dulden op het podium in de Grade II.

Lotte Krijnsen en Demi Haerkens eindigden evenals gisteren op plaats vier en vijf in het individuele klassement van de Grade IV. De top drie werd opnieuw aangevoerd door de Braziliaan Rodolpho Riskalla, maar de Zuid-Afrikaanse Philippa Johnson-Dwyer ruilde haar derde plaats van gisteren in voor plaats twee en Manon Claeys eindigde daardoor op de derde plaats in het klassement.

Morgen sluiten de paradressuurcombinaties hun avontuur in Doha af met de kür op muziek. Demi Haerkens en Dude mogen hun kür als eerste presenteren om 07.20 uur Nederlandse tijd. De kür kan live worden bekeken via de livestream.

Klik hier voor uitslagen en programma


Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / AlShaqab.com

Laatste nieuws