Winst voor Annemarieke Roling-Nobel en Doo Schufroo in Doha

Annemarieke Roling-Nobel. Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

In Al Shaqab, Doha (Qatar) stond vanmorgen de paradressuur op het programma. Nadat de vijf Nederlandse deelnemers gisteren al glansrijk door de vetcheck waren gekomen, mochten zij vandaag in het zadel van hun toppers de proeven laten zien aan de driekoppige jury.

In de Grade II moesten Nicole den Dulk en Wallace N.O.P. hun meerdere erkennen in de Britse Julie Payne met Pandora. “Helaas was vandaag niet onze dag. Onze harmonie was even uitgeschakeld. Morgen nieuwe dag nieuwe kansen. We gaan ervoor!” Schreef de altijd positieve amazone na afloop van de wedstrijd op haar Facebookpagina.

Bij Annemarieke Roling-Nobel en Doo Schufroo wilde het vandaag wel lukken. De geroutineerde amazone reed met 68.235 % naar de hoogste score in de Grade III en bleef daarmee haar concurrente, de Ierse Kate Kerr-Horan voor in het klassement.

In de Grade IV waren Demi Haerkens en Lotte Krijnsen qua score aan elkaar gewaagd. Lotte Krijnsen stuurde Zarienta netjes door de ring en kreeg daarvoor een iets hogere score toebedeeld, wat resulteerde in een vierde plaats in het klasseement. Demi Haerkens en Dude eindigden op een vijfde plaats. De winst was voor de Braziliaanse combinatie Rodolpho Riskalla met Don Henrico. Deze combinatie scoorde 72.167%. De Belgische Manon Claeys eindigde als tweede en de Zuid-Afrikaanse Philippa Johnson-Dwyer werd met 70.875 procent derde.

In de Grade V eindigden Frank Hosmar en Guetta met 68.062% op een verdienstelijke tweede plaats. De Belgische amazone Ciska Vermeulen scoorde net iets hoger en werd eerste met 69.922%.

Morgen staat voor de paradressuurcombinaties de individuele test op het programma Annemarieke Roling mag als eerste Nederlandse combinatie starten om 07.36uur Nederlandse tijd.

Klik hier om de wedstrijd via de livestream te bekijken

Klik hier voor resultaten en programma


Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / Facebook / AlShaqab.com

Laatste nieuws