Meerder paarden overleden na grote brand op Stoeterij Erlenhof

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Vanmorgen vroeg is er brand uitgebroken op Stoeterij Erlenhof in Bad Homburg van de familie Rothenberger. De brand is waarschijnlijk in de rijhal ontstaan en heeft wild om zich heengeslagen. Inmiddels is bekendgemaakt dat meerdere paarden zijn overleden ten gevolge van de brand.

Ten tijde van de brand waren dressuurruiter Sönke Rothenberger en zijn zuster Sanneke in het woonhuis dat zich op het perceel bevindt. Zij werden gealarmeerd door het aanslaan van de honden. Door het snelle handelen van de twee konden zowel Cosmo als Goldi worden gered, maar Sanneke moest na de reddingsactie met rookvergiftigingsverschijnselen worden opgenomen en maakt het naar omstandigheden goed.

De brandweer was met man en macht uitgerukt om de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat de rijhal in vlammen opging. De brand was overgeslagen naar het nabijgelegen stallencomplex waarbij een aantal paarden de vlucht naar het naastgelegen bos konden maken. Deze paarden zijn inmiddels opgevangen. Uiteindelijk hebben vijf van de in totaal 35 paarden de brand niet overleefd en worden nog drie paarden aan hun brandwonden behandeld. De vlammen hebben het woonhuis niet weten te bereiken.

De overige familieleden waren eerder deze week afgereisd naar het CDI in Lier en zij zijn direct toen zij het nieuws hoorden naar huis afgereisd. Op hun website laat de familie weten: “We hebben het overgrote deel van ons levenswerk verloren: onze rijhal, onze stal, een aantal jonge paarden en een pensionado.

De brand is inmiddels onder controle, maar het nablussen zal tot in de avonduren gaan duren. De schade loopt op tot in de miljoenen.


Door: Tabitha de Bie
Bron: hessenschau.de

Laatste nieuws