KWPN Hengstenkeuring 2019 doordrenkt van emotie

Sterrenparade hilarische afsluiting hengstenkeuring. Foto: Tabitha de Bie

De Hengstenkeuring in Den Bosch kende dit jaar een editie doordrenkt van emotie. Natuurlijk leefden blijdschap en teleurstelling dicht naast elkaar tijdens de tweede en derde bezichtingen en hield menig fokker zijn vingers gekruist in de hoop een ticket voor de kampioenskeuring te bemachtigen.

Euforie

Blijdschap voor de aangewezene hengsten met een schepje er bovenop voor de kanshebbers voor het kampioenschap. Euforie natuurlijk voor de kampioenen Liverpool (springen), Legend (Gelderse hengsten), Lanto V.D.B. (tuigpaardhengsten) en Le Formidable (dressuur).

Trots

Springhengst Eldorado van de Zeshoek ontving het keurpredicaat evenals dressuurhengst Apache. Een trots moment voor fokkers en eigenaren van deze twee kwaliteitshengsten. In aanwezigheid van zowel zijn fokkers als de eigenaren werd de 17-jarige Verdi TN gehuldigd als Horse of the Year. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat Verdi alles wel in zich had om het te worden. Hij heeft instelling en ik kon voelen dat het vermogen er was. Hij sprong altijd veel foutloos, een eigenschap die heel belangrijk is”, sprak de trotse ruiter van Verdi, Maikel van der Vleuten.

Blijdschap

Blijdschap natuurlijk voor alle winnaars van de verschillende dressuur-, spring- en tuigpaardrubrieken die tijdens deze editie in ’s Hertogenbosch hebben plaatsgevonden.

Afscheidstranen

Ten overstaan van bomvolle tribunes gaf Glock’s Johnson TN zijn allerlaatste optreden voor het publiek. Na het optreden kon Hans Peter Minderhoud zijn tranen niet bedwingen en bedankte hij de preferente hengst voor al zijn jaren inzet.

“We laten hem nooit meer gaan!”

Tijdens de show ‘Black Magic’ lieten Totilas zonen Toto Jr. en Total US het publiek vol verwondering en bewondering kijken naar een prachtige pas de deux, waarbij er vanuit het publiek al stiekem werd gedroomd over toekomstig Olympisch goud…

Na afloop van het optreden van de twee zwarte hengsten kwam er ook Totilas zoon Governor de baan in met zijn amazone Adelinde Cornelissen en ook een aantal kleinkinderen van de legendarische dressuurhengst werden aan het publiek getoond. Daarna was het de beurt aan koning Totilas zelf. De omroeper sprak “na negen jaar weer terug in Den Bosch”. Achter mij riep een toeschouwer vanuit de grond van zijn hart “En we laten hem nooit meer gaan!” Nog steeds weet Totilas alle mogelijke emoties lost te maken. De media was in ruime mate vertegenwoordigd om de eenmalige terugkeer van de zwarte hengst te kunnen vastleggen. Het evenement zelf was volledig uitverkocht.

Humor

De slotshow van de hengstenkeuring maakte hele andere emoties los. Mochten hier al tranen vloeien dan waren het tranen van het lachen. Verschillende combinaties hadden zich aangemeld voor de sterrenparade, waarbij er een ware Bay Watch babe voorbij kwam, Grease terug was van weggeweest, Queen schitterde in een pas de deux, gemaskerde ruiters het publiek veel te raden overliet en Ike en Tina Turner de lachers op hun hand kregen tijdens hun hilarische optreden. Een prachtige afsluiting van vier fantastische dagen KWPN Hengstenkeuring.


Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / KWPN

Laatste nieuws