Razendsnelle Ahlmann winnaar GP Mechelen, Smolders derde

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Christian Ahlmann heeft zojuist op weergaloze wijze de wereldbekerwedstrijd in Mechelen gewonnen met zijn nog maar 9-jaar jonge paard Clintextro. De Duitse springruiter bleef Kevin Staut en Harrie Smolders voor, die respectievelijk op de tweede en derde plaats eindigden vanmiddag.

Het parcours van parcoursbouwer Eddy Geysemans leverde het deelnemersveld van de wereldbekerwedstrijd in Mechelen vanmiddag diverse hoofdbrekens op. Met name de driesprong en de krappe tijd brachten vele combinaties in de problemen.

De Franse ruiter Kevin Staut slaagde er voor de pauze als enige van de eerste twintig starters in om een formidabele foutloze omloop binnen de tijd neer te zetten met de 10-jarige Edesa’s Cannary (v. Caretino). De nummer 1 op de Longines Ranking, Harrie Smolders, wist het publiek niet veel later van de stoelen af te krijgen door met zijn Don VHP Z N.O.P. wederom een weergaloze foutloze omloop neer te zetten en de combinatie was ook nog eens een seconde sneller dan Fransman Kevin Staut. Ook routinier Ludger Beerbaum wist een plek in de barrage te bemachtigen en daarna was het weer even wachten op foutloze combinaties. Die kwam er alleen nog van de hand van Christian Ahlmann. De hoop in Mechelen was natuurlijk ook nog gevestigd op een Belgische deelnemer in de barrage, maar ondanks de veelvuldige pogingen van de Belgen zat het vandaag niet mee.

Kevin Staut mocht als eerste van start in de barrage en hij reed zijn Edesa’s Cannary behoedzaam in 40.98 seconden door het parcours. Alle ogen richtten zich vervolgens op Harrie Smolders die van te voren al had aangegeven dat Don VHP Z niet het snelste barragepaard zou zijn. Met behendig gereden wendingen reed Smolders echter alle te besparen seconden van de hoeken af, om foutloos af te sluiten in 41.42 seconden. De podiumplaats van Harrie Smolders werd vervolgens bevestigd door een weigering van Ludger Beerbaum’s Casello. Het was Christian Ahlmann die de laatste hand had in de verdeling van de podiumplaatsen en hij had zijn zinnen gezet op de hoogste notering. Razendsnel stuurde Christian Ahlmann zijn Clintrexo door het parcours en dook daarmee in 39.87 seconden onder de tijd van Kevin Staut.

“Ik heb alle risico’s genomen. Clintexrexo is nog maar negen jaar en toont zich een echt paard voor de toekomst. Ik heb echt genoten”, reageerde Christian Ahlmann direct na afloop van de wedstrijd.

Bekijk hier alle uitslagen


Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Laatste nieuws