Minderhoud en Dream Boy sluiten 2018 af met kür winst

Hans Peter Minderhoud met Glock's Dreamboy N.O.P. Foto: Tabitha de Bie

Hans Peter Minderhoud heeft 2018 op spectaculaire wijze weten af te sluiten met zijn ‘McDreamy’. De dressuurruiter ontving voor zijn kür op muziek met Glock’s Dream Boy N.O.P. de hoogste score en eindigde bovenaan in het klassement met een nieuw persoonlijk record van 83.665 procent. Spannend was het wel, want in de staart van de wedstrijd wisten uiteindelijk vier combinaties een score boven de 80 procent neer te zetten. Minderhoud zag als laatste starter bij het betreden van de piste dan ook de naam van concurrente Helen Langehanenberg bovenaan het klassement pronken na haar behaalde score van 82.880 procent met Damsey FRH.

De zwarte Vivaldi hengst had echter nog voldoende reserves over na de Grand Prix winst van gisteren om ook vandaag nog een verpletterende indruk achter te kunnen laten bij het publiek in Mechelen. Drie van de vijf juryleden beoordeelden zijn optreden dan ook hoger dan die van Damsey FRH, waardoor de totaalscore krap een procent hoger kwam te liggen dan die van Langehanenberg. Een prachtige jaarafsluiting dus voor de combinatie uit Oosterbeek die daarmee op spetterende wijze het jaar mag afsluiten.

De derde plaats kwam op naam van de Portugese Maria Caetano die met haar Lusitano hengst Coroado een fractie boven de score van Therese Nilshagen wist uit te komen.

Jorinde Verwimp mocht vandaag als eerste van start en stond lange tijd aan kop met haar 18-jarige Tiamo (v. Lester) die in Mechelen zijn laatste wedstrijd heeft gereden. Halverwege moest de Belgische amazone haar koppositie afstaan aan Madeleine Witte-Vrees die haar ietwat teleurstellende Grand Prix resultaat van gisteren vandaag, ondanks wat storing in de proef, wist om te buigen naar een prima 76.870 procent, wat de combinatie de uiteindelijke zesde plaats opleverde.

Wedstrijdpensioen

Na afloop van de wedstrijd was er voor Jorinde Verwimp en haar trouwe partner Tiamo een mooie ceremonie georganiseerd waarbij ook het publiek nogmaals de kans kreeg om de ruin nog eens met groots applaus te bedanken voor alles wat hij voor de Belgische dressuursport heeft betekend tijdens zijn succesvolle carrière. De ruin mag nu van een welverdiend pensioen gaan genieten.

Bekijk hier alle uitslagenDoor: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Laatste nieuws