Bertam Allen snelt naar GP winst in Maastricht

Bertram Allen met Gin Chin van het Lindenhof. Foto: Tabitha de Bie

Bertram Allen heeft zojuist de Grote Prijs van Maastricht gewonnen. De Ierse springruiter wist met zijn razendsnelle rit met Gin Chin van het Lindenhof zowel Gerco Schröder als Kim Emmen voor te blijven op het podium.

Kim Emmen

Kim Emmen bevond zich vanmiddag lange tijd op eenzame hoogte in de strijd om de Grote Prijs van Maastricht. De amazone ging met de 10-jarige Delvaux als tweede van start en reed een voortreffelijke foutloze omloop. Meerdere routiniers beten zich vervolgens stuk op het parcours van Louis Konickx totdat Frank Schuttert met startnummer 23 de baan in kwam en met Claus Dieter de tweede nulronde van de middag wist neer te zetten, waarmee een barrage voor het publiek werd zekergesteld. Niet veel later voegden zich ook twee Belgische combinaties bestaande uit Pieter Clemens en Olivier Philippaerts zich bij hen en ook Bertram Allen en Gerco Schröder wisten nog een barrageticket te verdienen na hun smetteloze omlopen. Laatste starter Darragh Kenny wist zich op de valreep ook nog aan het rijtje toe te voegen waardoor maar liefst zeven combinaties zich mochten gaan opmaken voor de allesbeslissende eindstrijd in Maastricht.

Barrage

Kim Emmen zette in de barrage de tijd op scherp door opnieuw een magistrale omloop te rijden met haar in topvorm verkerende Delvaux (v. Chacco Blue). Frank Schuttert ging vervolgens vol in de aanval op de tijd van de amazone, maar maakte daarbij een springfout. De tijd was overigens razendsnel in 37.79 seconden. Pieter Clemens wist eveneens de klok stil te zetten op 37.79 seconden, maar moest evenals Frank Schuttert vier strafpunten noteren vanwege een springfout. Ook voor Olivier Philippaerts pakte het barrageparcours niet goed uit met in totaal 8 springfouten op het scorebord. Gin Chin van het Lindenhof liet zich onder het zadel bij de Ierse springruiter Bertram Allen niet van de wijs brengen en sprong razendsnel foutloos door het parcours om aansluitend de koppositie van Kim Emmen over te nemen. Gerco Schröder probeerde er met Glock’s Cognac Champblanc nog een Nederlands feestje van te maken, maar kwam qua tijd net te kort om boven Allen te komen, maar zijn tijd was voldoende om de tweede plaats over te nemen van Kim Emmen, die vol spanning moest afwachten of zij na de rit van laatste starter Darragh Kenny nog op het podium zou staan. De Ier maakte echter een springfout, waardoor de ijzersterk gereden omlopen van de amazone zich alsnog uitbetaalden in een podiumnotering.

Bekijk hier de volledige uitslag


Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids 

Laatste nieuws