Lyon: top 10 notering voor Minderhoud en Van der Meer

Hans Peter Minderhoud met Zanardi. Foto: Tabitha de Bie


In het Franse Lyon hebben Patrick van der Meer en Hans Peter Minderhoud een plek in de top tien weten te behalen in de kür op muziek. Patrick van der Meer scoorde met Zippo een nette 75 procent en werd daarmee tiende in het eindklassement. Hans Peter Minderhoud wist met Zanardi naar 77 procent te rijden en werd daarmee zevende in het eindklassement.

De top drie bestond uit scores boven de 80 procent en het was wederom Isabell Werth die de hoogste ogen gooide met haar 12-jarige ruin Emilio. De combinatie werd unaniem op 1 gezet door de vijfkoppige jury en noteerde 84.410 procent.

Patrik Kittel debuteerde in Lyon met de recent aangekochte hengst Delatio (v. De Niro6) en scoorde op een haar na 81 procent, waarmee Kittel zijn landgenote en leerlinge Antonia Ramel een krappe procent voorbleef en op plaats twee wist te eindigen.

Dorothee Schneider eindigde met de zwarte ruin Sammy Davis Jr. op plaats vier met 79.365 procent en de Britse Hayley Watson-Greaves maakte de top vijf compleet met 77.355 procent.

Nederland was met drie combinaties naar de wereldbekerwedstrijd in Lyon afgereisd, maar in de Grand Prix was het optreden van Anne Meulendijks van korte duur, doordat de amazone werd uitgebeld omdat het schuim in de mond bij MDH Avanti N.O.P. niet wit genoeg van kleur was en er vermoeden was van bloed in de mond.

In het tussenklassement gaat na twee wereldbekerwedstrijden Benjamin Werndl (Dui) aan de leiding gevolgd door Dorothee Schneider op twee en Sascha Schulz (Lux) op plaats drie. Tosca Visser is de hoogst geplaatste Nederlandse op een gedeelde zesde plaats.

Bekijk hier de uitslag


Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Laatste nieuws