Tim Lips na persoonlijk record met Bayro aan kop in Boekelo

Tim Lips met Bayro. Foto: Claus Close-Up


Op de eerste dressuurdag van de Military Boekelo heeft Tim Lips een monsterscore van ruim 80 procent weten neer te zetten met zijn paard Bayro, waarmee hij met 19.20 strafpunten ruim aan de leiding gaat in het klassement.

"Ik ben ongelooflijk blij want mijn score van 19.20 is een persoonlijk record. Er had nog wellicht nog iets meer ingezeten als Bayro de beide changementen goed had gesprongen. Nu was hij een fractie traag. Ook de galoponderdelen hadden misschien met net iets meer brio gereden kunnen worden. Aan de andere kant was hij mooi stil in de aanleuning en bleef hij uiterst ontspannen. Of ik nu kans heb om als eerste Nederlander ooit de military van Boekelo te winnen is een open vraag. De dressuur telt niet meer zo zwaar mee als vroeger in verhouding tot de cross van zaterdag en het springen van de zondag. De bodem is perfect en dat Bayro deze wedstrijd aan kan hebben we vorig jaar al laten zien. Waar het om gaat is mijn focus te behouden en de cross aanvallend te blijven rijden. Als ik dat niet ga doen loop ik tegen tijdfouten aan en die wil ik vermijden", vertelde Tim Lips.(*)

Ook Merel Blom liet vandaag een mooie proef zien met haar paard Ceda en staat op een voorlopige zevende plaats in het klassement. Vandaag kwamen ook Philip Heffernan, Sanne de Jong en Jordy Wilken al in actie. Sanne de Jong stuitte in de dressuurring op verzet van haar paard Enjoy en daarmee zakte amazone naar een achtentwintigste plaats in het tussenklassement.

Morgen staat de tweede dressuur dag op het programma en ook dan belooft het weer een prachtige dag te worden. Voor Nederland komen vanaf 10:00 uur Joyce van der Kuilen met Brent, Laura Hoogeveen met Quibus, Tim Lips met Eclips, Merel Blom met The Quizmaster en Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker N.O.P. in actie.

Klik hier voor de volledige uitslag en starttijden

(*quote overgenomen uit persbericht Military Boekelo)

Door: Tabitha de Bie
Bron: Military Boekelo / Paard & Ponygids

Laatste nieuws