Duitsland wint troostfinale Nations Cup

Marcus Ehning met Comme Il Faut. Foto: Tabitha de Bie

Duitsland heeft vanavond de troostfinale van de Nations Cup gewonnen. Met in totaal vijf strafpunten bleef het Duitse team kersvers wereldkampioen Amerika voor. Phillip Weishaupt met Asathir en Marcus Ehning met Comme il Faut zetten beiden een mooie foutloze omloop neer. Teamgenoot Maurice Tebbel kwam met Chacco’s Son uit op vijf strafpunten en de negen strafpunten die Hans-Dieter Dreher met Berlinda bij elkaar reed werden weggestreept in het eindresultaat.

Amerika eindigde op een tweede plaats in deze Challenge Cup. Alex Granato bleef als enige foutloos met Carlchen W. Teamgenote Lucy Deslauriers reed een foutloos parcours maar moest wel een strafpunt voor tijdsoverschrijding noteren. Jessica Springsteen had zich uit de wedstrijd teruggetrokken en daardoor telden de acht strafpunten van Andrew Kocher en Kahlua hard mee en kwam het teamtotaal uit op negen strafpunten in totaal.

Het Braziliaanse team eindigde op een derde plaats dankzij de foutloze omloop van Marlon Modolo Zanotelli met Sirene de la Motte. Teamgenoot Stephan de Freitas Barcha maakte 1 springfout met Artois D’Avillon en Karina Johannpeter kwam met Casper uit op in totaal zes strafpunten, waarmee het team één strafpunt meer noteerde dan het Amerikaanse team.

Bekijk hier de volledige uitslag

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / FEI.tv

Laatste nieuws