Tryon: Goud voor Sanne Voets, brons voor Nicole den Dulk

Sanne Voets met Demantur. Foto: Tabitha de Bie

De eerste gouden medaille voor Nederland is een feit. Vandaag heeft Sanne Voets de eerste Nederlandse overwinning neergezet in Tryon met haar paard Demantur N.O.P. De paradressuur amazone kwam vandaag in de Grade IV aan start en reed naar een mooie 73.927 procent. De amazone vierde gisteren nog haar verjaardag en vandaag volgde dus nog eens de kers op de slagroom met een klinkende overwinning.

De Deense amazone Susanne Jensby Sunesen maakte het nog even extra spannend voor Sanne, want zij kwam als laatste in de baan met CSK’s Que Faire en reed daar ook een prima proef. De score van de Deense bleek uiteindelijk niet te kunnen tippen aan die van Sanne Voets en ook de Braziliaan Rodolpho Riskalla wist met Don Henrico nog net een paar hondersten meer te noteren, waardoor Sunesen op de bronzen plek eindigde vandaag.

Brons voor Nicole den Dulk

Ook Nicole den Dulk sleepte vandaag een medaille in de wacht voor TeamNL. Met de 15-jarige Wallace N.O.P. mocht de amazone vandaag als eerste van start in de Grade II en opende de wedstrijd met een score van 70.735 procent. De amazone ging lange tijd aan de leiding tot de Deense Stinna Tange Kaastrup haar echter in de staart van de wedstrijd van haar koppositie stootte door met Horsebo Smarties krap twee procent hoger te scoren. Met uiteindelijk nog één combinatie te gaan werd het nog eens extra spannend voor de amazone met welke kleur medaille zij vandaag zou worden gehuldigd, brons of zilver? De laatste starter was namelijk de geduchte concurrent Pepo Puch en hij reed een sterke proef en bleek uiteindelijk ook slechts een fractie verwijderd van het goud. Brons voor Nicole den Dulk, zilver voor Pepo Puch en goud voor Stinne Tange Kaastrup.

Bekijk hier de uitslagen

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Laatste nieuws