Tryon: wereldtitel eventing voor Rosalind Canter

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Eventing amazone Rosalind Canter heeft vandaag de gouden medaille in de wacht gesleept in Tryon. De Britse amazone behaalde naast haar individuele gouden medaille ook nog een gouden teammedaille na het afsluitende springparcours van vandaag.

Met de grote Allstar B (v. Ephebe Forever) wist Canter probleemloos door het, voor menig combinatie, lastige springparcours heen te komen. Doordat haar concurrente Ingrid Klimke ook nog een onfortuinlijke fout maakte was het eindresultaat voor de Britse de wereldtitel en het goud.

Ingrid Klimke leek vandaag in eerste instantie nog probleemloos af te stevenen op een wereldtitel, maar dat was nog voordat de Duitse amazone op de allerlaatste hindernis een springfout maakte met haar SAP Hale Bob. De amazone eindigde daarmee nog wel op het podium en kreeg de bronzen medaille uitgereikt.

Het zilver werd omgehangen bij de Ier Padraig McCarthy en zijn Mr Chunky. Naast het individuele zilver was er daarnaast ook nog het teamzilver voor Ierland.

Voor de Nederlandse combinaties zat het allemaal niet mee vandaag in het springparcours en het team zakte daarmee terug naar plaats 10 in het eindklassement. Merel Blom noteerde in het springparcours vandaag vier strafpunten eindigde uiteindelijk op plaats 16 in het klassement en daarmee zette zij het beste Nederlandse resultaat neer.

Bekijk hier de individuele uitslag

Bekijk hier de uitslag van de landenwedstrijd

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / 

Laatste nieuws