België wint Nations Cup in Rotterdam, derde plaats voor Nederland

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Met overmacht heeft het Belgische springteam vanmiddag de Nations Cup in Rotterdam gewonnen. Met zes foutloze omlopen wisten de vier Belgische springruiters als enige de nul vast te houden. Het Duitse team eindigde met in totaal vier strafpunten op de tweede plaats.

De Nederlandse springruiters eindigden in puntenaantal ex aequo met het team van Zwitserland en de Verenigde Staten. Na wat rekenwerk was het toch team Oranje dat mocht terugkeren in de piste voor de prijsuitreiking.

Het goed gevulde stadion werd vanmiddag getrakteerd op prachtige sport in Rotterdam en het begon erg goed voor de Nederlanders nadat eerste starter Harrie Smolders een foutloze omloop wist te rijden met Don VHP Z. Michel Hendrix kwam als tweede voor Nederland aan start en maakte twee onfortuinlijke springfouten met Baileys. Marc Houtzager herstelde vervolgens de schade door foutloos te blijven met Sterrehof’s Calimero. Glasgow van het Merelsnest kreeg voor het binnentreden van de arena last van spanning en het bleek moeilijk die spanning bij de hengst ten goede te keren. In die tweede ronde waren het opnieuw Harrie Smolders en Marc Houtzager die niet in de buurt van het hout kwamen. Michel Hendrix verzamelde vier strafpunten en Jur Vrieling had pech met Glasgow waardoor het teamtotaal bleef steken op 12 strafpunten.

Voor de Belgen en de Duitsers lag dat in die eerste omloop anders. Nicola Philippaerts opende foutloos met H&M Chilli Willi, waarna Niels Bruynseels een wat onfortuinlijke eerste ronde reed. Jos Verlooy reed met aanwijzingen van trainer Harrie Smolders een perfecte nulronde met de Emerald zoon Igor. Pieter Devos zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat het team met nul punten naar de tweede ronde ging. Daar reed Philippaerts opnieuw een voortreffelijke ronde en teamgenoot Niels Bruynseels revancheerde zich met Cas de Liberte door foutloos te blijven. Grote Prijs winnaar van Rotterdam zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat het team de Nations Cup ging winnen, waardoor Pieter Devos de tweede omloop niet eens meer hoefde te rijden.

Jos Verlooy “Ik heb twee fantastische paarden, die beiden in goede vorm verkeren. De afgelopen weken had ik wat pech, maar volgens mijn trainer Harrie Smolders moest ik me niet druk maken, want ik ging vast snel iets groots winnen. Vandaag viel echt alles op zijn plek. Igor lijkt echt op zijn vader Emerald en ik mag me gelukkig prijzen met Harrie als trainer, want hij kan me daardoor veel goede tips geven.”

In de tweede omloop maakten zowel Marcus Ehning als Markus Beerbaum springfouten, waardoor het team de kans op een overwinning zag wegglippen. Het team eindigde op een mooie tweede plaats in het klassement voor Nederland.

In de tussenstand van de Nations Cup gaat België na twee Nations Cup overwinningen aan de leiding, gevolgd door Zwitserland op twee en Duitsland op drie.

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Laatste nieuws