Hans-Dieter Dreher ongeslagen naar overwinning in Rotterdam

Hans-Dieter Dreher met Embassy II. Foto: Tabitha de Bie


Hij bleef ongeslagen in de 11 combinaties tellende barrage van het Championship of Rotterdam en daarmee werd Hans-Dieter Dreher vanmiddag de absolute winnaar van het Kampioenschap van Rotterdam.

In het basisparcours gebouwd door Alan Wade en Louis Konickx werd vandaag al een eerste schifting gemaakt, waarbij 38 van de in totaal 49 combinaties de eindstreep niet wisten te halen zonder springfouten of vroegtijdig afscheid van het parcours. Elf sterke combinaties wisten zich wel foutloos door het lastige parcours heen te werken, waarbij Doron Kuipers met Charley als eerste liet zien hoe het moest. Helaas beet deze combinatie zich in de barrage stuk op de venijnige lijnen van het parcours en eindigde op plaats negen in het klassement. Ook voor Gerco Schröder kwam er geen happy end in het barrageparcours. Hij raakte met Glock’s Lausejunge uitgeschakeld na een dubbele weigering op de dubbelsprong.

Slechts één combinatie wist vandaag het parcours zonder kleerscheuren door te komen. Hans-Dieter Dreher reed met de 17-jarige Embassy II (v. Escudo I) een trefzekere ronde en liet als enige de balken in de lepels liggen. De Duitse springruiter volgt daarmee in de voetsporen van landgenoot Marcus Ehning, die vorig jaar als winnaar uit de bus kwam in deze rubriek.

Plaats twee en drie werden vervolgens bezet door de snelste vierfouters van vanmiddag en dat waren Elizabeth Madden met Con Taggio op plaats twee en Laura Klaphake met Bantou Balou op plaats drie. Ook de Spaanse amazone Paola Amilibia beperkte de schade tot vier springfouten, maar de amazone was met haar Prunella d’Ariel iets langzamer en kwam daardoor uit op een verdienstelijke vierde plaats.


Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Laatste nieuws