Goud voor Nederlands vierspanteam in Windsor

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids


Het Nederlands vierspanteam bestaande uit IJsbrand en Bram Chardon en Koos de Ronde heeft onder leiding van bondscoach Harry de Ruyter, goud behaald in de landenwedstrijd tijdens de Royal Windsor Horse Show.

Met onder andere de felicitatie van de Britse koningin Elizabeth werd het vierspanteam gehuldigd met hun overwinning. Bram Chardon mocht met zijn derde plaats in het individuele klassement nogmaals het podium op. Het was voor Bram Chardon de eerste keer dat hij in Windsor aan start kwam in de paardenrubriek. Met zijn derde plaats in het klassement bleef Bram Chardon zijn vader IJsbrand ruim een strafpunt voor, waardoor hij net buiten het podium eindigde. IJsbrand Chardon stond na de dressuur en marathon op een voorlopige derde plaats in het klassement, maar door een pechballetje in de afsluitende vaardigheidsproef moest hij vandaag achter zijn zoon plaatsnemen. Koos de Ronde wist zijn zesde plaats in het klassement te behouden.

De grote winnaar in het individuele klassement was wederom Boyd Excell die met 149.31 ruimschoot de leiding nam in het klassement. De Belgische menner Edouard Simonet wist zich met in totaal 167.92 strafpunten naar de tweede plaats te rijden.

Jan de Boer wist bij de vierspanwedstrijd voor pony’s de overwinning in de wacht te slepen. De menner ging na dressuur en marathon aan de leiding in het klassement. In het vaardigheidsonderdeel moest de menner genoegen nemen met een tweede plaats, maar dat bracht zijn eindoverwinning geenszins in gevaar. Het Belgische vierspan van Tinne Bax eindigde op de tweede plaats en Roger Campbell eindigde op plaats drie.

Klik hier voor uitslagenDoor: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / Hoefnet

Laatste nieuws