Frank Schuttert wint GP van Eindhoven met Beautiful Red

Frank Schuttert en Beautiful Red (Casall). Foto Wendy Scholten


De Grote Prijs van Eindhoven is vanmiddag gewonnen door Nederlands Kampioen Frank Schuttert en zijn merrie Beautiful Red. De combinatie deelde het podium met de nummer twee Kevin Jochems en de nummer drie Joy Lammers.

Het CSI Eindhoven trok een groot aantal deelnemers naar de Karpendonkse plas dit jaar. Het evenement dient als selectiemoment voor de WEG in Tryon maar ook voor het Europees kampioenschap in Rotterdam in 2019. Op de startlijst voor de Grote Prijs pronkten dan ook maar liefst 57 internationale combinaties.

De deelnemers gingen vandaag van start in het door Henk Linders opgebouwde 1.55m parcours en deden dit met wisselend resultaat. Succes was er voor onder andere Demi van Grunsven en Tinka’s Hope, deze combinatie wist al vroeg in de wedstrijd een foutloze omloop te rijden en kwalificeerde zich daarmee voor de barrage, die zeker werd gesteld door de foutloze omloop van Joy Lammers met Taura van de Broekkant. Het barrage rijtje breidde zich gaandeweg de wedstrijd uit naar in totaal 10 combinaties, waaronder ook Nederlands Kampioen Frank Schuttert.

Maar liefst veertien combinaties haalden de eindstreep niet op de grasmat van Eindhoven. Eén combinaties werd uitgeschakeld, tien combinaties besloten het parcours vroegtijdig te beëindigen en nog eens twee combinaties hadden zich teruggetrokken uit de wedstrijd.

In de tienkoppige barrage was het Joy Lammers die de leiding nam met een scherpe tijd van 43.14 seconden. Het lukte Kevin Jochems en Captain Cooper vervolgens om nog eens krap anderhalve seconde van de tijd van Lammers af te rijden. Frank Schuttert kwam vervolgens de ring in met de getalenteerde Beautiful Red en hij liet daar zien waarom hij de Nederlands Kampioen is. De prachtig gereden foutloze omloop met de nog maar negen jarige merrie resulteerde in de winnende tijd.


Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / CSI Eindhoven

Laatste nieuws