Beezie Madden en Breitling nemen wereldbeker mee naar huis

Elizabeth 'Beezie' Madden. Foto: Tabitha de Bie

Ze maakte het nog wel even razend spannend, maar het is Beezie Madden gelukt om de wereldbekerfinale springen te winnen. Met de 12-jarige hengst Breitling LS (v. Quintero) bleek de Amerikaanse amazone ook in de slotfinale om de wereldbeker niet meer te verslaan.

Met allen al twee finalewedstrijden in de benen moest er vandaag in de laatste finale om de felbegeerde beker gestreden worden in Parijs. Aan de leiding ging Beezie Madden met Breitling. Zij kwamen de laatste finale in zonder een enkele fout te hebben gemaakt.

Eerste ronde

In de eerste ronde het kaf van het koren gescheiden waarna er nog 20 gedreven combinaties overbleven voor de tweede ronde en ook hier slaagde Beezie er opnieuw in om alle balken in de lepels te laten hangen. Henrik von Eckermann vormde met Toveks Mary Lou de grootste bedreiging. De Zweedse springruiter ging met slechts 1 springfout de tweede omloop in en ook het verschil met Devin Ryan en Eddie Blue vormde met zes strafpunten een potentiele bedreiging.

Zou de 12-jarige Breitling nog voldoende reserves over hebben om opnieuw een nulronde te rijden of zou de spanning teveel gaan worden bij zijn amazone? Een ding was zeker het bleef vandaag spannend tot het einde van de strijd.

Devin Ryan wist met Eddie Blue (v. Zirocco Blue) probleemloos het parcours door te komen en bleef steken op 6 strafpunten. Henrik von Eckermann maakte een onfortuinlijke springfout en kwam daardoor uit op een totaal van acht strafpunten.

Spannend

Als laatste kwam Elizabeth Madden met Breitling de ring in. Koelbloedig reed het duo de ring rond en zij konden zich maximaal 1 springfout permitteren. Een foutloze omloop was het ideaal, maar op de driesprong werd er toch een balk uitgetikt en daarmee werd het opeens heel spannend. Vier strafpunten op het scorebord, maar daar bleef het ook bij. Beezie Madden neemt de wereldbeker mee naar huis!

Harrie Smolders

Voor Nederland kwam Harrie Smolders in actie met de 14-jarige Emerald in de eerste ronde maakte de combinatie twee springfouten en in de tweede ronde kwamen er nog eens vier strafpunten bij wat het eindtotaal naar 29 strafpunten bracht en een uiteindelijke zeventiende plaats.

Bekijk hier de eindstand

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Laatste nieuws