NHHT: Tim Lips en Bayro winnen in Oudkarspel

Tim Lips met Bayro. Foto: Tabitha de Bie


Tim Lips heeft vandaag met Bayro de internationale tweesterren eventing wedstrijd gewonnen in Oudkarspel.

De North Holland Horse Trials is één van de zeven internationale eventingwedstrijden die ons land rijk is. Vele internationale combinaties hadden zich dan ook aangemeld voor deze wedstrijd in Oudkarspel. Voorafgaand aan de crosscountry vandaag waren eerst de onderdelen dressuur en springen verreden.

Na de dressuurrubriek stond Tim Lips met Bayro nog op een vierde plaats in het tussenklassement. Met een goed gereden springparcours wist Lips vanmorgen op te klimmen naar een voorlopige eerste plaats. De cross moest nog wel even gereden worden. Het bleek geen enkel probleem voor Bayro om een foutloze cross uit zijn hoeven te schudden. Met een vierde plaats in de cross had de combinatie de eindoverwinning dan ook stevig in handen.

Giel Vanhouche gaf met Azrael vandaag niets meer weg in de cross. Na de dressuur en het springen stond de Belgische eventingruiter op een tweede plaats in het tussenklassement en zijn foutloos gereden proef binnen de tijd gereden veranderde helemaal niets aan deze positie.

Als derde mocht Stephan Hazeleger op het podium plaatsnemen. Met Dupon stond Hazeleger na de dressuur op plaats dertien in het tussenklassement, maar hij wist op te klimmen naar plaats zeven na het springparcours. In de cross maakte de combinatie het helemaal af door foutloos naar de derde plaats te crossen met een derde plaats in het eindklassement tot gevolg.

Bekijk hier de volledige uitslag

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Laatste nieuws