En de wereldbeker gaat naar… Isabell Werth

Isabell Werth. Foto: Tabitha de Bie


Isabell Werth is er opnieuw in geslaagd een wereldbekerfinale te winnen. De amazone liet haar Weihegold OLD naar een score van 90.657 procent dansen en dat was voldoende om de wereldbeker mee naar huis te mogen nemen.

Gisteren wist de Amerikaanse amazone Laura Graves Isabell Werth nog voor te blijven in de Grand Prix, maar vandaag moest ook zij opnieuw haar meerdere erkennen in de succesvolle Duitse amazone die vandaag geen enkel steekje liet vallen.

Dat Laura Graves wel een geduchte tegenstander is voor Isabell Werth bleek wel uit de kür die de amazone vandaag neerzette met haar paard Verdades. De jury was dan ook zeer lovend en beoordeelde de kür met een score van 89.082 procent en daarmee verbetert de amazone haar persoonlijk record met maar liefst vier procent en pakte ze vandaag de tweede plaats.

De derde plaats ging vandaag ook naar een Duitse combinatie. Jessica von Bredow-Werndl reed vandaag een keurige proef met Unee Bb en daarmee verdiende de combinatie een score van 83.725 procent en dat was net iets hoger dan de Zweedse combinatie Patrik Kittel en Deja die met 83.146 procent net buiten het podium terecht kwam.

Nederlanders

Madeleine Witte-Vrees reed vandaag met Cennin naar een score van 81.366 en dat resulteerde in een zesde plaats in het eindklassement. Ook voor Edward Gal lag er een top tien notering in het verschiet. Glock’s Zonik wist als altijd te imponeren, maar kwam vandaag net iets te kort voor een score boven de 80 procent. Met 79.654 procent moet de jonge hengst vandaag plaatsnemen op plaats acht net achter zijn vader Blue Hors Zack. Voor Patrick van der Meer en Zippo zat er ditmaal niet meer in dan een zestiende plaats.

Klik hier voor de uitslag

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Laatste nieuws