Madden tikkie sneller dan Smolders en pakt tweede overwinning

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Na een spannende barrage ging de overwinning van de tweede finalewedstrijd om de wereldbeker vanavond opnieuw naar Elizabeth, Beezie, Madden. De amazone kwam als laatste de ring in en bleek een fractie sneller dan Harrie Smolders die als tweede eindigde.

Met een fantastische omloop wist Harrie Smolders zich vanavond met Emerald N.O.P. te plaatsen voor de barrage van de 2e finalewedstrijd om de wereldbeker springen en voegde zich daarbij bij het illustere rijtje springcombinaties die zich probleemloos door het parcours hadden weten te werken.

Voorafgaand aan de barrage was al wel duidelijk dat in het tussenklassement de kaarten opnieuw zouden worden geschud, nadat de nummers vier, drie en twee ( Marcus Ehning, Devin Ryan, Daniel Deusser) zich niet hadden weten te plaatsen voor de barrage. De winnares van gisteravond, Elizabeth Madden, slaagde er met Breitling als laatste wel in een foutloos parcours te rijden en zich aan te sluiten bij de overige acht foutloze combinaties.

Barrage

Het was aan Kevin Staut om als eerst van de negen topcombinaties in de barrage te verschijnen. De Franse springruiter opende met Silver Deux de Virton HDC (v. Kashmir vh Schuttershof) met een foutloze rit in 36.87s. en dat bleek een pittige tijd om te verbeteren. Jamie Barge bleef foutloos, maar had iets meer tijd nodig en Simon Delestre was ruim een seconde sneller, maar moest daarbij wel een springfout incasseren.

We schuiven iets meer richting het puntje van de stoel met Harrie Smolders en Emerald in de ring. Spannend! En ja, ook foutloos over de laatste… Een razendsnelle omloop in slechts 33.44 seconden, Harrie Smolders neemt de leiding over. Olivier Philippaerts is met H & M Legend of Love vervolgens wel sneller dan Staut, maar langzamer dan Smolders en staat voorlopig tweede. McLain Ward maakt een springfout en Douglas Lindelöw lijkt sneller te zijn, maar maakt een springfout. Met 32.85 s noteert hij wel de snelste tijd. Henrik von Eckermann stuurt Toveks Mary Lou vastberaden het parcours door en komt daarbij gevaarlijk dicht in de buurt van de tijd van Smolders. Met 33.92 s op de teller positioneert hij zich achter Smolders.

En dan komt als laatste Elizabeth, Beezie, Madden, de ring in met de 12-jarige Breitling LS. De amazone weet dat ze sneller moet zijn dan Harrie Smolders om haar tweede overwinning in deze finale te mogen noteren. Ze springt alle hindernissen foutloos en lijkt sneller te zijn en dan… de laatste hindernis over, de klok noteert 33.22 seconden. Beezie Madden ligt op koers om de wereldbeker mee naar huis te mogen nemen.

Zondag wordt vanaf 14:00 uur de allesbeslissende finaleronde verreden in Parijs.

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids 

Laatste nieuws