Hermes Ryan onder Simon Delestre naar overwinning GP Hermès

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids
In Saut Hermès kreeg vanmiddag Hermes Ryan de kampioensdeken omgehangen. Onder het zadel bij Simon Delestre was de 13-jarige ruin de allersnelste in de 14 combinaties tellende barrage.

Negenveertig internationale combinaties gingen vanmiddag van start de de Grote Prijs van Hermès. Onder hen twee Nederlanders, Harrie Smolders met Cas 2 en Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero. Voor Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero hield de wedstrijd op na 3 onfortuinlijke springfouten in het lastige 1.60m parcours. Anders was het voor Harrie Smolders en de 11-jarige Cas 2 (v. Indoctro), zij mochten zich na een mooie foutloze omloop voegen bij het rijtje barrage kandidaten dat uiteindelijk maar liefst 14 combinaties telde.

Marcus Ehning mocht met Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) de openingsrit van de barrage rijden en zette na een foutloze omloop de tijd op scherp in 35.72 seconden. De prestatie van Marcus Ehning bleek moeilijk te evenaren. Het lukte de Zweedse Peder Fredericson wel een foutloze omloop neer te zetten, maar hij had met de hengst Hansson WL ruim een halve seconde langer nodig voor zijn omloop en kwam daarmee uiteindelijk net buiten het podium terecht. Met Hermes Ryan vloog Fransman Simon Delestre vervolgens door het parcours om de leiding over te nemen in het klassement na een fenomenale rit in slechts 34.54 seconden.

Belgische springruiter Niels Bruynseels, vorig weekend nog goed voor de overwinning van de GP op Indoor Brabant, was vandaag opnieuw razendsnel met de merrie Gancia de Muze en zette in 34.97 seconden de tweede tijd neer en verwees daarmee Marcus Ehning naar plaats drie.

Voor Harrie Smolders en Cas 2 zat er dit keer geen foutloze barragerit in. De combinatie moest vier strafpunten incasseren en eindigde op plaats negen in het klassement.

Bekijk hier de volledige uitslag


Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Laatste nieuws