Romy Bemelmans en Hiphop pakken titel in klasse M2

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids


Vandaag stond ook de klasse M2 op het programma van de KNHS Indoorkampioenschappen. Maar liefst 28 combinaties gingen van start in deze rubriek, met afgetekende voorsprong ging de overwinning naar Romy Bemelmans.

Het was een drukke dag voor de amazone uit het Limburgse Hulsberg. Ze kwam niet alleen aan de start in het M2 kampioenschap, maar streed ook mee in het ZZ-Licht. In die klasse bracht ze het tot de finale waarin ze zevende werd.

In de M2 bracht Bemelmans de expressieve Hiphop aan de start en was met deze Jazz nazaat de enige die meer dan 70% wist te scoren. “Het ging best wel goed met Hiphop, maar het was niet mijn beste proef. Het is een echte Jazz en we hadden best wat spanning. Als ik hem onder me kan houden dan is er geen stoppen aan, maar soms escaleert het nog een beetje. Het was best goed, maar het kon nog beter. Ik vond het echt super leuk dat ik met mijn andere paard mee mocht doen in de Kür van het ZZ-Licht”, vertelt de 23-jarige amazone, “dat had ik echt niet verwacht. Guapo doet altijd zijn best en het was voor mij een droom om die Kür te mogen rijden.”

Achter de kampioene won Lotte van Engelen met Higgings zilver en Maaike Zeeveld-Ham met Hummer brons.

Bron: KNHS

Laatste nieuws