Indoor Brabant: winst voor Demi Vermeulen en Ciska II

Demi Vermeulen met Ciska II. Foto: Tabitha de Bie

Met ruim 79 procent op het scorebord heeft Demi Vermeulen gisteravond de paradressuur kür op muziek gewonnen op Indoor Brabant. De amazone reed een voortreffelijke kür met haar merrie Ciska II en dat leverde haar de overwinning op in het acht combinaties tellende deelnemersveld.

De donderdagavond stond in de Peelhal van Indoor Brabant geheel in het teken van de para-dressuursport en de kür op muziek werd voorafgegaan door een serie goedbezochte clinics, waarbij een aantal para-dressuurruiters onder leiding van Laurens van Lieren tekst en uitleg gaven over hun tak van sport.

Sanne Voets mocht na haar clinic het spits afbijten in de kür op muziek en de amazone zette met haar paard Demantur N.O.P. een overtuigende kür neer. De jury beoordeelde de proef met 78.458 procent en daarmee ging de amazone langere tijd aan de leiding. Frank Hosmar slaagde er met Alphaville N.O.P. in om op gelijke hoogte te komen met Sanne Voets door eveneens een score van 78.458 procent bij elkaar te rijden. Het was voor beiden echter niet voldoende om de overwinning in ontvangst te mogen nemen, want die werd geclaimd door voorlaatste starter Demi Vermeulen die met Ciska II de hoogste score wist te behalen na een zeer verdienstelijke kür.

Nieuwe kür voor Glasten Krapels

Glasten Krapels presenteerde zijn gloednieuwe kür op muziek met Windhook (v. Waikiki). Krapels heeft de imposante17-jarige vos nog maar kort tot zijn beschikking en samen hebben ze nog maar twee wedstrijden gereden. De kür op muziek leverde de combinatie een mooi percentage van 75.167 procent op en daarmee eindigden zij op een nette vierde plaats in het klassement.

Nicole den Dulk behaalde met Wallace N.O.P. eveneens 75.167 procent voor haar kür. De amazone is na een lange herstelperiode sinds kort weer terug te vinden in de wedstrijdring en niet zonder succes.

Ook Estée Gerritsen was weer te vinden in de wedstrijdring. De amazone vormt nog maar kort een combinatie met de hengst Windsor (v. Metall) en beiden lieten zich vandaag goed zien vandaag in de ring. De amazone was zichtbaar blij en na het afgroeten verscheen er dan ook een brede glimlach op het gezicht van de amazone.

Klik hier voor alle uitslagen

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Laatste nieuws