Zephyr en Avanti debuteren in wereldbekerwedstrijd Indoor Brabant

Adelinde Cornelissen tijdens de veterinaire keuring. Foto: Tabitha de Bie

Adelinde Cornelissen heeft kersverse zilveren medaillewinnaar Zephyr meegenomen naar Indoor Brabant voor de wereldbekerwedstrijd dressuur. Adelinde Cornelissen reed haar laatste wereldbekerwedstrijden met haar Parzival en kwam daarna niet meer in actie tijdens de wereldbekerwedstrijden. Met debutant Zephyr start de amazone morgen in de Grand Prix. Vandaag stond de veterinaire keuring op het programma en daar slaagde de bruine ruin met vlag en wimpel.

Vorige week wist deze zelfde combinatie nog beslag te leggen op het zilver tijdens de KNHS indoor kampioenschappen in Ermelo.

Naast Zephyr debuteren ook Anne Meulendijks en Avanti in de wereldbekerwedstrijd. Anne Meulendijks bijt vrijdagochtend om 11:00 uur het spits af en direct daarna zal Zephyr onder het zadel bij Adelinde Cornelissen zijn opwachting maken in de dressuurarena.

In totaal nemen er morgen 16 combinaties deel aan de Grand Prix, waaronder titelverdedigster Isabell Werth en kanshebbers op een ticket voor de finale Madeleine Witte-Vrees, Emile Faurie (GBR) en Edward Gal.

De Grand Prix start morgen om 11:00 uur en zaterdag staat vanaf 14:00 uur de kür op muziek op het programma. Klik hier voor startlijsten en uitslagen.

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids 

Laatste nieuws